Otvoren Festival nauke

0
Festival je otvorio Božidar Đelić, a prvog dana posetilo ga je 6.000 ljudi
foto: promo
foto: promo

Festival nauke, koji se treću godinu za redom održava u Beogradu, svečano je otvoren u zgradi bivše Robne kuće Kluz i Studentskom kulturnom centru. Samo tokom prepodneva postavke iz 28 naučnih oblasti pogledalo je 2.500 učenika iz čak 12 gradova u Srbiji. Do kraja prvog festivalskog dana zanimljive naučne postavke i uzbudljive eksperimente videlo je 6.000 posetilaca.

Festival nauke, svečano je otvoren u prisustvu resornog  ministra za nauku i tehnološki razvoj Božidara Đelića, osnivača Festivala Ane Jovanović i Mladena Petrovića i 250 naučnika iz 22 naučne institucije i 30 gostiju iz inostranstva.

Prošle godine zabeležena je rekordna poseta, a tokom tri dana Festival je posetilo čak 15.000 posetilaca. Trodnevni Festival nauke, održava se  4, 5. i 6. decembra na čak 4.000 kvadratna metra bivše Robne kuće Kluz, a naučna predavanja se mogu poslušati u Studentskom kulturnom centru. Festival nauke otvoren je i tokom vikenda a svi radoznali i koji se još uvek pitaju mogu da dođu i da se uvere da nauka može biti interesantna i za svakoga razumljiva.

makonda-tracker