Dom omladine Beograda

Dramski performans: Igra za sreću

0
Performans je zasnovan na ličnim pričama dece bez roditeljskog staranja. Kroz doživljaje tri junaka i emocije tuge, straha i besa priča vodi gledaoce u alternativnu stvarnost u kojoj je život igra na sreću u kojoj svako dobija.

Performans obuhvata kolaž pokreta, zvuka i ritma uz tematski osmišljene igrokaze koji opisuju poraze sa kojima se junaci suočavaju i načine na koji tragaju sa srećom. Kao sredstvo scenskog i dramskog izraza koriste se tehnike primenjenog pozorišta transformisane u realistične priče učesnika i stavljene u funkciju dramatizacije dečje percepcije pojma sreće. Trajanje: 35 minuta.

Centar za pozitivan razvoj dece i omladine – CEPORA je organizacija civilnog društva koja ima za cilj da, kroz planske, organizovane i strukturirane kulturne, edukativne, preventivne i socijalne programe, doprinese stvaranju bezbednijeg i zdravijeg okruženja za decu i omladinu i promoviše njihov pozitivan razvoj, prosocijalna ponašanja i zdrave stilove života.


Saradnici CEPORE kontinuirano, od maja 2013. godine, rade sa decom bez roditeljskog staranja koja se nalaze na domskom smeštaju pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Beograd. 


Reditelj: Vesna Popović
Cena ulaznice 300 dinara.

makonda-tracker