Dobitnici

Dodela jubilarne 18. Nagrade Braća Karić: Svečanost koja je okupila domaće i strane velikane

Prestižna Nagrada Braća Karić koju Karić fondacija već 18 godina dodeljuje znamenitim ličnostima koje su svojim radom, inovacijama i ličnim zalaganjem zadužile čovečanstvo svečano je dodeljena 30. novembra, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.
0
1 / 17

Svečana dodela ovogodišnje nagrade Braća Karić počela je intoniranjem himne Nagrade Braća Karić, a zatim i himnom Republike Srbije.

Prisutne su u ime porodice pozdravile osnivač i počasna predsednica Karić fondacije Milanka Karić i predsednica Karić Fondacije Danica Karić.

- Večeras sa posebnim pijetetom stojim pred vama 18. put. Sećanja na početak toliko su živa kao da je prošao trenutak, a ne čitavih 18 godina. Kada smo počinjali, idejni tvorac naše nagrade, naš Bogoljub želeo je da stvori najcenjeniju nacionalnu nagradu koja će trajati decenijama i biti zavet našim pokolenjima i uspeti da nastavi tradiciju srpskih velikana i zadužbinara, istakla je u pozdravnom govoru Milanka Karić.  

Nagrade ovogodišnjim laureatima uručivali su Dragomir J. Karić i Danijela Karić Martać, a dobitnici su: Dragan Džajić, za izuzetan doprinos sportu, Emil Morš, za izuzetan doprinos razvoju nauke i za naučno istraživački rad, Konstantin Kostjukov, za izuzetan doprinos kulturi i umetnosti, Stiven Sigal, za dobročinstvo i humanitarne aktivnosti, Nursultan Abiševič Nazarbajev, predsednik Kazahstana za jačanje demokratije, mira, saradnje i prijateljstva među narodima.

makonda-tracker