DEŠAVANJE U PRESTONICI

Saksofonista Toni Malabi sa projektom TubaCello gost 31. Beogradskog džez festivala

0
Veče avangarde na 31. Beogradskom džez festivalu, zakazano je za 29. oktobar od 23 časa, u Domu omladine Beograda, kada će se publici predstaviti jedan od najcenjenijih umetnika improvizovane džez scene, Toni Malabi.




Dok sviram,  vizualizujem sve iz tog okruženja što sam imao prilike da iskusim i tako uspevam da emocije kombinujem sa zvukom koji nastaje u tom trenutku“, kaže Toni Malabi.





Za mene, kreativni podstrek nastupa u momentu kada neko počne sa sviranjem ili počne da štimuje instument, jer mi instinktivna reakcija na zvuk u prostoriji momentalno stvara muzičke slike."



Muzičari sa kojima sviram možda jesu stručni u određenom žanru muzike, ali ostajem pri mišljenju da se prava magija dešava kada oni izađu iz svoje zone muzičkog komfora.“



TubaCello je zanimljiva kombinacija sa tubom i čelom, koje dodaju nove teksture i zvukove koji se ne čuju često u improvizovanom džezu. Potudićemo se da na Beogradskom džez festivalu u potpunosti dočaramo senzibilitete ovih instrumenata”, završava Toni Malabi.
TAGOVI: jazzmuzika
makonda-tracker