Počeo Web fest

Ove nedelje svečano je otvoren drugi po redu Web Fest, prvi regionalni Internet festival.
0
1 / 3 Foto: Vladimir Šporčić

Web Fest 2009, prvi regionalni internet festival posvećen izboru najboljeg web sajta ili web projekta, kao i promociji i unapređenju korišćenja globalne elektronske mreže na ovim prostorima, biće održan od prvog oktobra do 26. novembra. Web Fest 2009 pored takmičenja sačinjavaju i radionice u kojima se proširuje znanje o web-u kao mediju, ali i poslovnom tržištu koje u vremenu krize može doprineti ne samo opstanku, već i razvoju. Prijave i glasanje se obavljaju na adresi - www.wfest.org, a ceremonija objave pobednika biće održana 26. novembra  u Beogradu.

Takmičenje je podeljeno u dva dela, glasanje stručnog žirija i glasanje publike i svi učesnici automatski učestvuju u oba izbora. Stručni žiri sačinjen je od profesionalaca iz sveta web dizajna i poslovanja i ocenjuje predloge prema precizno definisanim kriterijumima. Publika pobednika bira glasanjem, a sajt ili projekat sa najvećim brojem glasova je pobednik.

Web Fest je prvi put organizovan 2007. uz velik uspeh i podršku, kako web zajednice, tako i poznatih ličnosti, organizacija, udruženja, poslovnih ljudi i predstavnika državne i lokalne uprave. Učestvovalo je više od 1300 sajtova i takmičenje je postiglo veliki uspeh. Finalno gala veče je održano u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) u Beogradu, uz prisustvo velikog broja javnih ličnosti među kojima su bili – Gordan Kičić, Mirjana Karanović, Ognjen Koroman, Olivera Kovačević, Gorčin Stojanović, Kristina Kovač, Zoran Alimpić, Anđelija Vujović, Marija Kilibarda, Dr. Feelgood i brojni drugi. Podršku manifestaciji su pružili nastupima i bendovi Negativ i Intruder, a mini koncert je održala i Slađana Milošević.

makonda-tracker