Basket turnir kod Petrove crkve

Prvi basket turnir koji je održan kod Petrove crkve, u organizaciji KK Ras i pod pokroviteljstvom KSS, uspešno je završen posle dvadeset i jednog takmičarskog dana. Promoteri turnira bili su: Dragan Kićanović, Aleksandar Saša Đorđević, Bora Đorđević, Nenad Oka
2
1 / 22 Foto: Promo

Na Sportskom terenu kraj crkve svetih apostola Petra i Pavla, brojnoj publici, među kojima je najviše bilo mladih, predstavile su se 32 ekipe u pet kategorija: kadeti, kadetkinje, juniori, seniori, seniorke; 28 muških i 4 ženske ekipe.

Svojim prisustvom turnir su uveličale zvezde srpskog košarkaškog sporta; najbolji sportista naše zemlje u 20. veku - Dragan Kićanović, koji se pojavio na otvaranju i zatvaranju turnira i Milan Gurović, najzaslužniji košarkaš za poslednje svetsko zlato naše reprezentacije.

Na svečanom zatvaranju učestvovali su trener i fudbaleri Novog Pazara: Saša Štrbac, Miloš Stojanović, Igor Pavlović, Goran Čokorilo i Bojan Đorđević, koji su uz Milana Gurovića i mlade Rasove košarkaše odigrali revijalnu utakmicu. Svečanom zatvaranju turnira prisustvovao je i jedan od njegovih promotera, legenda domaće rok muzike - Bora Đorđević, čiji je koncert po završetku sportskog dela programa burno pratilo nekoliko hiljada oduševljenih poklonika sporta i njegove muzike.

Gosti turnira i promoteri Dragan Kićanović, Bora Đorđević, Milan Gurović i direktor Sportskog saveza Novi Pazar Enver Gusinac uručili su priznanja najboljim ekipama i pojedincima, što će svakako ostati u najlepšem sećanju akterima i prisutnoj publici.

makonda-tracker