Dodeljene MTV Video Nagrade

Bijonse i Lady Gaga osvojile po tri čovečuljka sa Meseca na dodeli MTV Video nagrada. Kanije Vest napravio ispad, a Dženet Džekson i Madona nastupile u čast Majkla Džeksona
0
1 / 2

MTV je na dodeli nagrada Video Music Awards 2009 okrenuo Njujork naglavačke proslavljajući legendu i okupivši najveća imena muzike, televizije, filma i sporta. Uživo iz dvorane Radio City Music Halla, ikona VMA-a Madona otvorila je svečanost i predstavila emotivni i iskreni muzički segment u čast Majkla Džeksona. U nezaboravnom i energičnom nastupu, Dženet Džekson su se na pozornici pridružili najugledniji koreografi na svetu i Majklovi plesači sa turneja, svi inspirisani Kraljem popa. Muzički segment posvećen Džeksonu izazvao je prave ovacije i dao ton najvažnijoj večeri u muzici i pop kulturi.

Uvek kontroverzni britanski komičar Rasel Brend testirao je granice, zabavljajući se sa gomilom novih zvezda i šarmirajući dame. Džoe Peri iz Aerosmitha i pop zvezda Keti Peri u velikom stilu su pomogli Raselu da rastura u svojim voditeljskim dužnostima izvođenjem klasične rock himne grupe Queen We Will Rock You.

Mlada country-pop superzvezda Tejlor Svift osvojila je nagradu za Najbolji video spot ženskog izvođača za pesmu You Belong With Me u jednoj od najkonkurentnijih kategorija večeri. To je izazvalo Kanije Vesta da uleti na pozornicu i protestuje što Bijonse nije dobila ovu nagradu. Bijonse je kasnije ljubazno pozvala Tejlorovu da joj se pridruži na pozornici i završi svoj pobednički govor. Bijonse je ipak osvojila tri velike nagrade uključujući i onu u kategoriji Video spot godine za svoju zaraznu video-senzaciju Single Ladies (Put A Ring On It). I Lady Gaga je odnela tri nagrade, između ostalih i u kategoriji Najbolji debitant za svoj hit singl Poker Face. Green Day su se trijumfalno vratili na dodelu VMA sa tri osvojene nagrade, uključujući i nagradu za Najbolji rock video spot za pesmu 21 Guns. Eminem je odneo pobedu u ekstremno vrućoj trci za Najbolji hip-hop video spot za We Made You.

Britni Spirs je svojoj kolekciji dodala još jednog Moonmena, osvojivši nagradu za Najbolji pop video spot za Womanizer, a nagradu je primila putem satelita jer je bila na turneji. Posle zvanične premijere na prošlogodišnjoj ceremoniji, T.I. i Rijana osvojili su nagradu u kategoriji Najbolji video spot muškog izvođača za multiplatinastu pesmu Live Your Life. Eminem je opet imao svoj humorni nastup zajedno sa Trejsi Morgan, a dok su predstavljali nominovane u kategoriji Najbolji debitant u cameo ulozi pojavila se i Sindi Loper.

Na svom prvom nastupu na VMA, Tejlor Svift je otpevala pesmu You Belong With Me u verziji koja se do sada još nije čula. Tajlorova je u potpunosti spojila sve što NYC može da ponudi – iz podzemne železnice do 6. avenije, a svoj nastup je završila na krovu taksija. Poznata po svojim ekscentričnim živim nastupima i po smelom modnom stilu, Lejdi Gaga je svoj san iz detinjstva pretvorila u javu kada je na velika vrata ušla u istoriju VMA. Tokom njenog nezaboravnog izvođenja pesme Paparazzi međunarodna superzvezda ponudila je svoju interpretaciju cene slave koja je kulminirala lebdenjem u vazduhu.

Okruženi pirotehnikom i koristeći svaki ćošak VMA pozornice, Green Day su napravili eksplozivni povratak na pozornicu VMA sa visoko energičnim rock izvođenjem svog singla East Jesus Nowhere.

Bijonsej e komunicirajući sa publikom podigla celu dvoranu na noge sa pesmom Single Ladies (Put A Ring On It). Pop divu je podržala armada plesača koja je tokom njenog nastupa pokazala svoje nenadmašno plesno umeće.

Britanski rokeri Muse imali su prvi nastup pred američkom publikom i tako proširili bazu svojih obožavalaca širom sveta. Grupa je izvela svoj najnoviji singl Uprising.

Nadmašivši samu sebe, Pink je ostavila publiku bez daha izvodeći tačku na 10 metara visokom trapezu nad pozornicom dok je pevala singl Sober. I da, otpevala je baš svaku reč.

Privodeći dodelu završnom vrhuncu, Džej-Zi i Alisja Kejs odali su počast svom rodnom gradu Njujorku sa moćnim izvođenjem pesme Empire State of Mind.

Kao zvanični VMA muzički domaćini, najnovija zvezda hip-hopa Vejl i legendarni go go band UCB oduševili su publiku svojim jedinstvenim izvođenjem nekih od najvećih pesama godine, kao i sopstvenim materijalom i nekoliko klasičnih obrada.

Na dodeli, ispunjenoj zvezdama, pojavili su se i Megan Foks, Džimi Felon, Dženifer Lopez, Šakira, Džak Blek, Endi Samberg, Kristin Kavalari, Pit Venc, Džerard Batler, Didi, Trejsi Morgan, Adam Brodi, Džejmi Lin Sigler, Aleksa Čung, Ne-Yo, Neli Furtado, Robert Petinson, Kristen Stjuart, Tejlor Lautner, Čejse Kraford, Serena Vilijams i drugi...

MTV-jeva publika je na dodeli nagrada dobila ekskluzivnu priliku da prva pogleda delove dugo očekivanih filmova i čuje filmsku muziku, među kojima su Michael Jackson's THIS IS IT i The Twilight Saga: New Moon. Gledaoci su na 2009 VMA Preshow takođe mogli da provire u najnoviji trejler predstojećeg filma Fame.

makonda-tracker