Zdravko Čolić dobitnik Naxi palme: Treba biti umeren u svemu

0
Zdravko Čolić sa pesmom Što ti dadoh osvojio je ovogodišnju Naxi palmu priznanje za najbolju pesmu objavljenu u poslednjih godinu dana, po izboru publike

Inače, to je jedina nagrada ovakve vrste u našoj zemlji a zanimljivo je da je upravo Zdravko bio dobitnik i prve Naxi palme 2011. godine za pesmu Ljubavnici
 (2012. pobednik je bio Kiki Lesendrić i pesma Slučajno, a prošle godine ovo laskavo priznanje su ponele The Frajle za pesmu Fina).

Nakon mesec dana, koliko je trajao izbor za najbolju pesmu godine na zvaničnoj Facebook strani Naxi radija, Što ti dadoh Zdravka Čolića osvojila je Naxi palmu 2014.

Atmosferu sa Zdravkovog koncerta u Ljubljani pogledajte OVDE.

Singl, kojim je Čola najavio njegov novi album, slušaoci Naxi radija zavoleli su na prvo slušanje, a to dokazuje i činjenica da se od samog početka glasanja, ova pesma izdvojila kao ona sa najvećim brojem glasova.

Zdravko je sa oduševljenjem primio vest da je dobitnik ovog prestižnog radijskog priznanja, uz zahvalnicu svim slušaocima Naxi radija što su glasali za pesmu Što ti dadoh i proglasili je za najbolju objavljenu u poslednjih godinu dana, uz obećanje da će im ovu pesmu uskoro otpevati i uživo.

- Kada sam radio na albumu nisam imao posebnog favorita među novim pesmama. Pesmu Što ti dadoh je napisala Antonija Šola, a ja više volim neke pesme koja sam ja napisao. Šalu na stranu, pesme su se same nametnule tokom preslušavanja, a ljudi su se vezali baš za Što ti dadoh, pa je ona izašla kao prvi singl. Uspeh ove pesme dogodio se spontano, pa je tako i Što ti dadoh osvojila i Naxi Palmu - istakao je Čola.

Pre par dana Zdravko Čolić je zapalio Ljubljanu, a pre toga je održao spektakularne koncerte u Zadru i Skoplju.

Kako je Čola proslavio 63. rođendan pogledajte OVDE.

I pored ovako velikih koncerata i dugih turneja, Zdravko kaže da uvek ima vremena za druženje i prijatelje, a to je ujedno i tajna njegovog dobrog izgleda i vedrog duha.

- Ja sam veliki hedonista, koji uvek ima vremena za sebe, kafanu i prijatelje. Ako si profesionalac, moraš da misliš o izgledu, ali i o kondiciji koja je bitna za velike koncerte. U pauzama između turneja imam dovoljno vremena da se posvetim sebi i da živim zdravo. Kada su turneje u pitanju potreban je određeni režim i disciplina, kao kod sportista. Sa druge strane, život bez zadovoljstava je prazan. Poenta je da se napravi kompromis između te dve strane - zdravog život i ličnog zadovoljstva. Profesionalac mora da misli na publiku i izlazak na scenu. Ne želim da dajem posebnu preporuku za to kako najbolje napuniti baterije, već svaki čovek mora sam da oseti šta je što mu prija. Uvek je bitno napraviti kompromis i biti umeren u svemu, to je moja parola i savet svim muškarcima - poručuje Zdravko Čolić.

makonda-tracker