Arsenal fest počinje sa Gentlemanom i Dubiozom

0
Nastupima rege muzičara Džentlmena (Gentlemana), regionalne balkan-rege-ska-dab atrakcije Dubioza kolektiva i drugih u četvrtak 26. juna počinje Arsenal fest u Kragujevcu, na kome će tokom tri večeri svirati i hrvatski kantautor Džiboni (Gibonni), legendarni g

Program četvrtog Arsenal festa 26, 27. i 28. juna održavaće se pored Main Stage-a, smeštenog fabrički kompleks iz 19. veka Knežev arsenal, i na Garden Stage-u u obližnjoj Zastavinoj bašti, a pored di-džej nastupa na Explosive Stage-u publiku očekuje Jelen Air Guitar bina, gde će tri večeri Jelen pivo najboljim sviračima air gitare darovati kao nagradu - električnu gitaru!

Arsenal je za posetioce ubedljivo jedan od najjeftinijih open air festival u regionu -  komplet ulaznica za sve tri večeri košta samo 1.800 dinara! Pojedinačna ulaznica za prvi dan 26. jun i treći dan 28. jun je po 1.000 dinara, drugi dan 27. jun je 1.200 dinara, a VIP ulaznice samo za petak 27. jun iznosi 2.000 dinara. Prodaja ide preko mreža Eventim i Gigstix.

Poznat po hitovima kao što su Superior, You Remember, Live Your Life, Heart of Rub-A-Dub i In My Arms, nemački rege muzičar Gentleman koji za prvi nastup u Šumadiji najavljuje stare hitove, ali i nove pesme u jako lepom, energičnom šou. Pored Džentlmena prve večeri na Main Stage-u nastupiće pankeri Lude krawe, šumadijski Ramones Čovek bez sluha i Dubioza kolektiv.

- Ovo će nam biti treći put da sviramo na Arsenalu. Nedavno smo u beogradskoj Areni od 'Čoveka bez sluha' dobili flašu kragujevačke domaćice, koja je bila pravi mamac za naš ponovni dolazak. Što se nas tiče mi bi svake godine na Arsenal ako može - poručuje Dubioza kolektiv.

Na Garden Stage-u 26. juna sviraju instrumental fjužn bend Špajz, kruševački pankeri Crveni karton, pančevački Brigand, novosadski Branimir i neprijatelji, somborski Neozbiljni pesimisti kao i beogradski kantautor Nikola Vranjković.

O festivalu Arsenal čuo sam mnogo komplimenata. Da je to veliki praznik rok muzike. Vjerujem da ćemo publici pružiti odličan koncert. Živjeli i vidimo se - poručuje Džiboni, koji nastupa prvi put u Kragujevcu i Šumadiji 27. juna na Main Stage-u Arsenala, gde iste večeri dolazi i Vlatko Stefanovski, nekadašnji vođa benda Leb i sol koji uspešnu solo karijeru nastavlja novim CD albumom "Seir". Vlatko planira u jednom trenutku da Main Stage podeli sa Džibonijem!

TAGOVI: Arsenal fest
makonda-tracker