Promocija CD Zora sestara Gobović

Sestre Gobović, bliznakinje Marija i Marina, na velikoj promociji svog CD-a Zora, uz prisustvo ljudi iz sveta muzike, prijatelja i saradnika , otpevale su par tradicionalnih pesama koje sada zvuče potpuno drugačije i koje su prilagodjene modernom zvuku 21. v
0
1 / 8

Pesme Žubor voda žuborila, Preleteše ptice lastavice, Svu noć mi bilbil prepeva, Oj ružice rumena, Zaigrale mamo devojčinja i još nekoliko naših starih pesama, Saša Milošević Mare obojio je potpuno novim, drugačijim zvukom i notama.

Album Zora, prema rečima mnogih imena u svetu muzike, predstavlja pravo osveženje i dobar osvrt i način očuvanja autentičnih vrednosti u muzici.

Gosti promocije imali su priliku da vide i ekranizaciju pesama Ajde Jano i Zora Zori.

Spotove je uradio Petar Vujanić i snimljeni su na atraktivnim lokacijama, takođe, sa idejom spajanja tradicije i modernog vremena, u kome živimo.

Saša Milošević Mare istakao je kako je rad na tradicionalnim pesmama ovog podneblja za njega bio veliki izazov. Pesme su birane temeljno u želji da u potpunosti odgovaraju senzibilitetu sestara Gobović.

Dugogodišnji saradnik sestara Gobović, Milutin Popović Zahar, takodje se obratio prisutnima ističući da kada je prvi put video sestre Gobović, shvatio je da su drugačije od ostalih pevačica koje je sretao i veoma talentovane.

Promociji  CD-a Zora, u produkciji City records, prisustvovali su i Dejan Matić, Željko Vasić, Andrija Milošević, Darija Stanojević i druge kolege.

makonda-tracker