EXIT avantura otpočela u žestokom ritmu

0
Sinoć oko pola sata posle ponoći, nakon gotovo dva sata vrhunske rokenrol svirke sastava Queens of the Stone Age, pred oko 16 000 ljudi, zatvoren je Rock@EXIT festival, čime je i zvanično počela velika osmodnevna EXIT avantura!

Festival na Petrovaradinskoj tvrđavi pružio je najbolju moguću uvertiru za EXIT i SEA DANCE i pružio nam samo mali uvid u ono što nas od 10. do 13. jula očekuje u Novom Sadu i od 15. do 17. jula na Plaži Jaz kod Budve.

- Exit festival nosi sa sobom preveliku količinu pozitivne energije da bi se ona konzumirala odjednom, bez pripreme. Rock@EXIT je ispunio svoju misiju, i predstavio savršeno zagrevanje za najbolji evropski festival i najluđu avanturu ovog leta - rekao je Dušan Kovačević, direktor festivala.

Dugoočekivani rokenrol bend Queens of the Stone Age sinoć su prvi put nastupili pred publikom iz Srbije, kao i fanovima iz Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Holandije… Nastup je otvorila odlična You Think I Ain’t Worth a Dollar, But I Feel Like a Millioner, da bi već na sledećoj pesmi Queensi zakuvali svojim možda najvećim hitom, No One Knows, koji je digao publiku na noge, dok je cela tvrđava gromko pevala uz harizmatičnog frontmena Džoša Homa.

Usledile su pesme sa novog albuma …Like Clockwork, ali i najveći hitovi u celokupnoj karijeri sastava, koji su držali publiku na nogama , a srećne devojke na ramenima svojih momaka gotovo dva sata! Ni Džoš Hom nije ostao ravnodušan na količinu pozitivne energije na Tvrđavi, pa je u jednom momentu prokomentarisao: Ovo mesto je veoma posebno!

Činilo se da ni nakon više od dvadeset odsviranih pesama bend ne želi da siđe s bine, da bi uz ovacije publike koncert nakon dugog bisa bio gotov pola sata nakon ponoći.

Rock@EXIT festival otvorio je nastup sastava Repetitor u 18.20h, koji su svojim nezadrživom energijom zvanično otpočeli EXIT avanturu, a njihov kratak, ali bombastičan koncert razdrmao je vrućinom uspavane posetioce festivala. Usledili su Ritam nereda i Eyesburn, čije svirke su propratili verni fanovi, ali i mnogobrojni ljubitelji Queensa koji su svoje mesto u prvim redovima čuvali od 18h kada su otvorene kapije festivala. Koncert Partibrejkers propratilo je preko 7000 ljudi koji su uz najveće hitove nejvećeg srpskog rokenrol benda doveli atmosferu do usijanja, da bi, nakon kratke pauze, otpočeo dugo priželjkivani nastup Queens of the Stone Age.

Nakon kratkog odmora i sabiranja utisaka jedino što nam preostaje je da se pripremimo za nastavak velike letnje EXIT avanture, na istom mestu, za manje od mesec dana! Na festivalima EXIT (10-13. jul, Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad) i SEA DANCE (15-17. jul, Jaz, Budva) očekuju nas nastupi zvezda poput Damon Albarn, Hurts, Jamiroquai, Stromae, Pet Shop Boys, Rudimental LIVE, Skrillex, Stromae, Suede, Gloria Gaynor, Afrojack vs Quintino, Carl Cox vs. Danny Tenaglia, Deep Dish, Disclosure LIVE, Example LIVE i mnogi drugi.

Budite spremni za nastavak EXIT avanture, svaki izostanak je - neopravdan!

makonda-tracker