Otvoren šesti Mixer festival

0
Sinoć je u Mikser House-u otvoren šesti po redu Mikser festival. Otvaranje je proteklo u znaku heroja, sugrađana koji su nesebično prethodnih nedelja pomagali drugima, kojima je posvećen kratki film u produkciji Mikser tima. Festival je otvorila Maja Lalić, kr

Prve festivalske večeri, u dupke punom prostoru Depo magacina nastupili su neki od najboljih domaćih rok bendova: Plejboj, Jarboli, E-play, kao i ad-hoc sastav Trese, lupa, udara.

Od petka se čitava Savamala pretvara u stecište kreativne energije i interesantnih dešavanja, a festivalski sadržaji dostupni su već od 12 časova.

Posetioci drugog dana festivala mogu da prošetaju do Španske kuće, čiju unutrašljost oslikava umetnički kolektiv iz Madrida, Boa Mištura, i otkriju koju srpsku poslovicu će ispisati na zidovima ovog zapuštenog izdanja, kao i da budu svedoci završnih radova na muralu Imitacija života broj 9 iznad Mikser House-a, za koji je zadužen dvojac iz Švajcarske Nevercew

Svi zainteresovani koji žele da preispitaju čin pljuvanja i saznaju da li on može da se tumači u pravcu sađenja lepše i razigranije mogućnosti, pozvani su da se pridruže umetnici Karmen C. Vong u gastro performansu Saosećajno pljuvanje na stepeništu ispod Brankovog mosta, sa početkom u 17 časova.

Još jedan provokativni performans zakazan je za petak u 20 časova u Mikser House-u, Čin pisanja Šelbatre Jašari, u kojem će umetnica, sedeći na stolici gornjeg dela tela pokrivenim burkom i otkrivenih nogu, ponuditi posetiocima svoje telo kao platno za izražavanje misli. 

Otvorene su i izložbe (Est)etikurbo-folka u Karađorđevoj 40, 3x3 u koncept baru Zavod, kao i intermedijalnu video instalaciju u Simpo studiju (Hercegovačka 4), Youtopia / yo͞oˈtōpēə, koja nastaje kao rezultat zvučnog i govornog performansa u izvođenju stanovnika Savamale i posetilaca Mikserfestivala.

makonda-tracker