Milica Milisavljević Dugalić na humanitarnom koncertu U susret Vidovdanu

5
Milica Milisavljević Dugalić uvršćena u veliki Vidovdanski koncert U susret Vidovdanu koji će biti održan u Beogradu, u Sava centru 22. juna
Milica Milisavljević Dugalić, promo foto
Milica Milisavljević Dugalić, promo foto

Milica će nastupati kao predstavnik kosovsko-metohijske pesme zajedno sa Brankicom Vasić - Vasilisom i ostalim umetnicima sa Kosova i Metohije uz prateći narodni ansambl Branimira Đokića. Sav prihod od koncerta ide u humanitarne svrhe.

- Koncert je osmišljen tako da u potpunosti bude posvećen kulturi i pesmi Kosova i Metohije, tako da će publika uživati u slušanju i gledanju najlepših pesama i igara južne pokrajine. Raduje me da sam deo predstojećeg koncertnog događaja kao i da će sav prihod sa koncerta otići u humanitarne svrhe - rekla je Milica.

Miličino specifično i prepoznatljivo izvođenje postaje više od muzike i predstavlja simbol kulture i nacionalnog identiteta.

Predstavljala je Kosovo i Metohiju na Jugoviziji  i Izboru za pesmu Evrovizije 1986. i 1991. godine. Dobitnica je i estradne nagrade Jugoslavije i estradne nagrade Srbije, kao i priznanja Najbolji glas Kosova i Metohije i Najbolji glas ibarske doline.

Ranih 80-ih godina bavila se isključivo dzez muzikom, te se može pohvaliti prvom nagradom na Split festivalu '85 i zlatnim mikrofonima RTP - RTS -a za hit godine. 2009. godine osvojila je prinčevu nagradu za najbolji album etno muzike na Balkanu dok je krajem prošle godine stekla svečano priznanje Počasni građanin grada Kosovska Mitrovica za izuzetan doprinos  kulturi i pesmi južne pokrajine.

TAGOVI: koncert123
makonda-tracker