Odlaže se Noć muzeja

0
Zbog vanredne situacije u kojoj se Srbija nalazi, manifestacija Noć muzeja, koja je po 11. put trebalo da se održi 17. maja širom Srbije, odlaže se do daljeg.

Novi datum kada će muzeji i institucije kulture širom zemlje otvoriti svoja vrata i prikazati sve na čemu se do sada vredno radilo biće naknadno saopšten, kada se stabilizuje i situacija u zemlji.

Noć muzeja poziva sve posetioce u Beogradu i Novom Sadu, da se pridruže akciji pomoći građanima u nevolji. U subotu, 17. maja, određeni muzeji u Beogradu i Novom Sadu će biti otvoreni, kako bismo svi zajedno pomogli građanima u nevolji.

Oni koji mogu, neka ponesu sve: od flašice vode do konzerve hrane, ćebadi, sredstava za higijenu, obuće i garderobe…  U Beogradu će, od 18-21 sat, građani svoj doprinos moći da ostave u Etnografskom muzeju, Kolarčevoj zadužbini, Pozorištu „Boško Buha“, Muzeju nauke i tehnike, Vojnom muzeju, Zavodu za zaštitu spomenika, Kući legata, Zepteru, Konaku kneginje Ljubice, Muzeju primenjene umetnosti, Kulturnom centru Beograda, Turističkoj organizaciji Srbije, Istorijskom muzeju Srbije, Muzeju Crvene zvezde, Republičkom hidrometeorološkom zavodu, Narodnoj biblioteci Srbije, Muzeju Nikole Tesle, Kući kralja Petra, Austrijskom kulturnom forumu – Ambasadi Austrije, Muzeju PTT-a, Železničkom muzeju, Muzeju savremene umetnosti, Medija centru “Odbrana”, UK Parobrodu, Galeriji FLU-a, Kući kulture, Domu omladine, Filološkom fakultetu i Fiat salonu.

Novosađani će svoj doprinos za pomoć ugroženim stanovnicima Srbije moći da ostave od 10 do 18 sati u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (Dunavska 37), Studiju M (RTV RNS, Ignjata Pavlasa 3), Turističkoj organizaciji grada Novog Sada (Jevrejska 10), Američkom kutku (Petra Drapšina 3) i od 8:30 do 12:30 u poslovnici OTP banke (Bulevar Mihajla Pupina 6) kako bi Crveni krst grada Novog Sada ovu pomoć preuzeo.

Ulaznice za Noć muzeja važe za naredni termin o kome će javnost biti obaveštena. Svi koji žele da vrate ulaznice kupljene u Eventimu, biće obavešteni u narednim danima o procesu refundacije.

makonda-tracker