Poznati na otvaranju Kuće kulture na Terazijama

0
Kuća kulture Fakulteta za medije i komunikacije otvorena je 16. maja nizom kulturno-umetničkih događaja.

Kuća kulture smeštena je na Terazijama 34 u zdanju poznatom kao Krsmanovićeva kuća, privremenom dvoru u kome je 1918. godine proglašena Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca. Kuća je tokom godina menjala svoju namenu, a zbog svog raskošnog izgleda i važnih istorijskih događaja koji su se na ovom mestu odigrali, zdanje je 1964. godine proglašeno Spomenikom kulture od velikog značaja.



Fakultet za medije i komunikacije je svečanošću u petak 16. maja ovo čuveno beogradsko zdanje ponovo otvorio za javnost.

- Smatrajući da je kultura neodvojivi deo obrazovanja, Kuću kulture smo zamislili kao prostor otvoren za sve koji žele da unaprede kulturnu scenu u Srbiji, razvijaju nove oblike mišljenja i umetničkih formi – istakla je dekanka Fakulteta za medije i komunikacije, prof. dr Nada Popović Perišić.

Nov prostor kulture otvoren je izložbom Miloša Tomića Lopte, kao i radovima kojima je ove godine predstavio Srbiju na Bijenalu savremene umetnosti u Veneciji.



Studenti digitalnih umetnosti u klasi profesora Dorijana Kolundžije predstavili su svoje interaktivne instalacije, a u saradnji sa novinskom agencijom Tanjug javnost je imala priliku da vidi izložbu do sada neobjavljivanih fotografija Terazija nastalih u periodu od dvadesetih do devedesetih godina prošlog veka.  Program Kuće kulture tokom prve nedelje po otvaranju činiće i tribina u organizaciji fakultetskog Media centra.



- Cilj nam je da raznovrsne kulturne sadržaje učinimo što dostupnijim publici ali i da omogućimo mladima da iskažu svoje ideje i kreativnost - istakla je dekanka Fakulteta za medije i komunikacije, prof. dr Nada Popović Perišić.



Kuća kulture Fakulteta za medije i komunikacije biće otvorena za sve posetioce 17. maja od 18 časova u okviru Noći muzeja.

TAGOVI: 123
makonda-tracker