Nacionalna fondacija za igru na seminaru Akademije Teatra milanske Skale

0
Od 28. juna do 9. jula, učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za igru učestvovaće na baletskom seminaru Akademije Teatra milanske Skale u Firenci.

Deset devojčica i jedan dečak, uzrasta od 8 do 16 godina, radiće sa pedagozima Skale, pod budnim okom Frederika Olivijerija, direktora ove prestižne institucije.

Nacionalna fondacija za igru, koju vodi Aja Jung, se od svog osnivanja zalaže za saradnju sa inostranim pedagozima i školama, sa ciljem da domaćim mladim talentima omogući da pravilno savladaju tehniku, da se odmere sa vršnjacima iz sveta, ali i ostvare mogućnost odlaska u inostranstvo radi daljeg usavršavanja i angažmana.

Prva naredna audicija za prijem učenika u pripremna odeljenja (5 do 9 godina)  i profesionalne klase (8 do 17 godina) Baletske škole Nacionalne fondacije za igru, za skolsku 2014/2015 godinu, održaće se u prostorijama fondacije, u Kolarčevoj broj 3 u Beogradu, i to 1. juna od 18h. Audiciju vode pedagozi Akademije Vaganova iz Sankt Peterburga i Akademije Teatra milanske Skale.

makonda-tracker