EXIT 2014: Suede prvi put u Srbiji!

0
Ikone novog glam roka i britanske ekscentričnosti i začetnici brit pop talasa, pravca koji su proslavili širom sveta zajedno sa Oasis i Blur, Suede, na čelu sa harizmatičnim Bretom Andersonom, omiljenim muzičarom Dejvida Bovija, prvi put dolaze u Srbiju i nast

Autori slavnih hitova Beautiful Ones, Trash, Animal Nitrate, The Wild Ones predstaviće sve svoje najčuvenije pesme, ali i stvari sa svog poslednjeg, šestog po redu albuma, Bloodsports, koji je Q časopis svrstao među najbolje albume 2013. godine. Poslednjeg dana EXIT festivala, ljubitelji benda će se podsetiti zbog čega su noćima patili nad zgodnim frontmenom Andersonom, njišući se u ritmu elektricitetom nabijenih pesama britanskih zavodnika, ali i zbog čega je bend početkom devedesetih važio za najbolji novi bend u Velikoj Britaniji.

Dobitnici Mercury muzičke nagrade, i heroji pop rok scene devedesetih predstaviće hitove sa albuma Suede, Dog Man Star i Coming Up, ali i sa novog pop-rok bisera Bloodsports, za koji kažu: To album o požudi, ljubavi, opsesiji, otuđenosti, okrutnosti, bezbrižnom napuštanju, poljupcima od anisa i krvlju ulepljenom borištu romanse.

makonda-tracker