Izložba fotografija Rok momenti 2014. u Domu omladine

0
Zajednička izložba koncertnih rok fotografija autora Anamarije Vartabedijan i Stanislava Milojkovića sa prijateljima - Rašom Milojevićem, Zoranom Mojsinom, Nemanjom Đorđevićem i Milošem Milojevićem biće otvorena od četvrtka 15. do ponedeljka 26. maja u holu Am

Posle dugogodišnjeg upornog rada, prevashodno baziranog na entuzijazmu, dobijenih nagrada na polju rok fotografije, više uspešnih izložbi širom bivše Jugoslavije (fotografski trio Rok momenti) i niza samostalnih izložbi, Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković, u fotografiji prevashodno opredeljeni za dokumentovanje rok koncerata, odlučuju se za novu koncepciju projekta Rok momenti: saradnju sa autorima rok fotografije iz drugih gradova: Zoran Mojsin (EFIAP) - Bor; Miloš Milojević (FSS1) – Zaječar; Nemanja Đorđević (urednik fotografije na internet portalu www.balkanrock.com) - Vranje; Raša Milojević (MF FSS / EFIAP/b / EsFIAP) – Zaječar.

Ideja projekta je povezivanje fotografa različitih generacija iz nekoliko gradova Srbije koji su svojim angažmanom kroz izložbenu aktivnost, u prethodnom periodu doprineli novom umetničko-likovnom pogledu na jedan specifičan fotografski žanr.

Izložba predstavlja foto-dokumentaciju koncertne aktivnosti rok muzičara sa domaće i strane scene i raznolikost izraza šest autora - fotografa, pripadnika tri različite generacije, sa ciljem da se podstiče, razvija i afirmiše rokenrol kultura i rok fotografija širom Republike Srbije.

Na izložbama će biti predstavljen izbor najboljih fotografija iz opusa gore navedenih autora nastalih na rok koncertima i festivalima širom Srbije u poslednjih nekoliko godina.

Predviđeno je da se prva izložba postavi u Beogradu kao zajednička izložba na kojoj će se predstaviti svih šest autora, a zatim da se postavi niz izložbi širom Srbije na kojima će učestvovati po tri autora (samostalne izložbe) gde bi domaćini i su-organizatori bili autori poreklom iz grada u kome se izložba održava.

makonda-tracker