Street art vikend na Dorćolu

0
U petak 9. i u subotu 10. maja 2014, biće održan prvi street art vikend u Beogradu na lokaciji Luke Beograd na Dorćolu, koji treba da okupi sve ljubitelje ove umetnosti
promo foto
promo foto

Ovo je izuzetna prilika da se upoznaju neki od najzanimljivijih andergraund umetnika, koji predstavljaju različite grane street art subkulture, kao što su ambasadori ovog projekta: Janko Počuča (street artist), Čedomir Miljković – BKO (DJ), Milan Babić – Majlan (fotograf), Marko Veljić – Soter (slobodni umetnik), Nemanja Mihajlović – Padre (brejker).

U celodnevnoj zabavi koja će trajati od 16h pa do duboko u noć, planirane su različite aktivnosti:

Oslikavanje murala, koje rade veterani street art umetnosti kod nas Janko Počuča – Junk i Marko Veljić - Soter, koji će tokom dana voditi i radionice crtanja grafita.

DJ battle koji podrazumeva predstavljanje 7 domaćih afirmisanih DJ-eva i njihovih veština u samo 3 minuta nastupa u kvalifikacijama. To su: DJ Rokam, Laki, Mrki, Janchezz, XB, Arhitekt I BKO. Četiri najbolja idu u polufinale, gde donbijaju 5 minuta prostora za predstavljanje, a dva najbolja u finalu imaju sedmominutni nastup, koji odlučuje pobednika. Sudije su: Mi-HI-Low, DJ Munja i DJ Raid.

Skate session, gde će se okupiti brojni vozači, a program je koncipiran tako da je akcenat na stilu vožnje i ličnosti skejtera. Ovo je takmičenje otvorenog tipa i  ko god želi moze da dođe i provoza svoju dasku.

Beatbox battle, još uvek retka disciplina, koja će kod nas okupiti desetak najboljih domaćih beatboxera, kao što je SickPrime, koji je zablistao 2011 godine u emisiji Ja imam talenat i došao do polufinala...oda tada redovno nastupa na svim manifestacijama i festivalima ovog tipa.

Break beatbox koji predstavlja kombinaciju beatboxinga i breakdance-a, sa pomenutim beatboxerima i dve ekipe Breakera / Yugoslavian B-boys i Recognize crew.

Ovaj autentični deo Luke Beograd sledećeg vikenda pretvoriće se u svojevrsnu street art oazu, koja će se završavati žurkama.

TAGOVI: 123
makonda-tracker