Serbian Jazz BRE! Projekat na Jazz festivalu Jazz à Liège u Liježu u Belgiji

0
Multimedijalni projekat započet foto-portretima najznačajnijih srpskih džez muzičara Serbian jazz bre! gostuje na Jazz festivalu 10. maja 2014.
SJB Project, Promo foto
SJB Project, Promo foto

Serbian Jazz, Bre!  počiva na ideji da se slikom zabeleži trenutak nastajanja muzike, odnosno ono kroz šta umetnici  prolaze u momentu stvaranja. Logičan nastavak je bila umetnikova potreba da te fotografije i ozvuči.

Autor i inicijator projekta, fotograf Ivan Grlić, okupio je vrhunske stvaraoce i izvođače jazz muzike, kao stalne članove umetničkog sastava, i izdao prvi audio CD Serbian Jazz Bre!

Nizom koncerata u zemlji i inostranstvu poput Jazzycolors-a u Parizu, Jazz Ralley-a u Luksemburgu, Dunav Fest-a u Beogradu ili novosadskog Jazz Festival-a, projekat promoviše srpsku kulturu i umetnost.

Sam muzički program izvode istaknuti muzičari srpske jazz scene, uz podršku svetski priznatih umetnika iz Srbije, a autor većine kompozicija je pijanista Aleksandar Jovanović Šljuka.

Repertoar je većim delom sačinjen od autorskih kompozicija,  kompozicija proslavljenih srpskih džez umetnika, kao i srpskih tradicionalnih pesama, aranžiranih i uobličenih u celinu koja oslikava džez u Srbiji.

Serbian Jazz Bre! je do sada sa uspehom realizovan i predstavljen, najpre domaćoj publici, a dogovoreno je još nekoliko koncerata na festivalima za ovu i sledeću godinu.

makonda-tracker