Uskoro početak takmičenja za Pesmu Evrovizije

0
Zahvaljujući pobedi pesme Only teardrops u interpretaciji Emeli de Forest prošlogodišnje predstavnice Danske, ovogodišnje 59. takmičenje za Pesmu Evrovizije biće održano u Kopenhagenu, od 6. do 10. maja.
promo foto
promo foto

Prenosi polufinala su utorak 6. i u četvrtak 8.maja, a velikog finala u subotu 10. maja – sve sa početkom u 21 čas na Prvom programu RTS-a i na RTS HD programu.

Poznato je da ove godine Srbija ne učestvuje na Pesmi Evrovizije iz finansijskih razloga, ali će ljubitelji jedne od najvećih muzičkih i medijskih manifestacija u Evropi, zahvaljujući prenosima na RTS-u moći da uživaju u pesmama 37 predstavnika.

U prvom polufinalu učestvuju: Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Belgija, Estonija, Madjarska, Island, Letonija, Moldavija, Crna Gora, Portugalija, Rusija, San Marino, Švedska, Holandija, Ukrajina.

Zemlje koje se takmiče u drugom polufinalu su: Austrija, Belorusija, Makedonija, Finska, Gruzija, Grčka, Irska, Izrael, Litvanija, Malta, Norveška, Poljska, Rumunija, Slovenija, Švajcarska.

U velikom finalu takmiče se najuspešniji polufinalisti, velika petorka – Francuska, Nemačka, Italija, Španija, Velika Britanija i zemlja domaćin – Danska.

Pesma Evrovizije 2014.godine ponovo će imati tri voditelja. To su Lise Rene – voditeljka sa iskustvom u velikim muzičkim šou programima, Nikolaj Kopel – poznati danski pijanista i Pilov Asbek – popularni danski glumac.

Sve prenose iz beogradskog studija komentarisaće Silvana Grujić – urednik u Muzičkoj redakciji RTS-a.

makonda-tracker