Goblini 2. maja u Zrenjaninu

0
Kultni pank rok sastav Goblini koncertom u Atrijumu Pozorišnog kluba Zeleno zvono u Zrenjaninu 2. maja nastavlja koncertnu promociju dugo očekivanog povratničkog albuma Roba s greškom, koji se pojavio jesenas u izdanju promoterske kuće Long Play.
Goblini, foto: Marko Ristić
Goblini, foto: Marko Ristić

Prvi koncert na toj turneji Goblini su odsvirali 8. marta u beogradskoj Hali sportova, pred oko 4.000 oduševljenih fanova, a posle Zrenjanina turneju nastavljaju koncertom 5. maja u Novom Sadu.

Koncert u Zrenjaninu počinje u 22h, a Goblinima će na njihovom koncertu u Pozorišnom klubu Zeleno zvono predgrupa biti Grate(NS), koji su im bili predgrupa i na koncertu u Beogradu.

Ulaznice za koncert u Zrenjaninu mogu se kupiti od utorka, 22. aprila u Pozorišnom klubu Zeleno zvono (Trg slobode 7).

Cena ulaznica: prvih 50 promotivnih ulaznica: 400 RSD, drugih 50 promotivnih ulaznica: 450 RSD, redovna cena ulaznica: 500 RSD (broj ulaznica je ograničen).

Roba s greškom nema mnogo dodirnih tačaka sa Re-kontrom (1999), poslednjim albumom koji su Goblini snimili pre prestanka rada 2001. godine, smatra basista Vlada Kokotović, koji novi CD muzički više povezuje sa počecima šabačkog benda i danas već kultnim Istinitim pričama (1994).

- Na Robi s greškom ima puno rokenrola, pank-roka i zato mi liči na prvi album. Doživljavam ga kao neki novi početak, možda mi zato najviše vuče na Istinite priče - ocenjuje Kokotović, dok pevač Branko Golubović - Golub ipak, Robu s greškom smešta između Re-Contra i albuma U magnovenju (1995).

Roba s greškom je povratnički album u najboljem smislu te reči - Goblini su više nego uspešno sačuvali staru energiju postigavši da je na pravi način kanališu zahvaljujući u međuvremenu stečenom životnom iskustvu.

Goblini za naziv albuma Roba s greškom kažu da na neki način simbolizuje ono što je njihov bend u ovom trenutku, koji je kao i mnogi drugi bendovi iz generacije devedesetih nekakva roba s greškom.

- Postojimo ali kao da nikome ne trebamo - ni onima sa kojima smo delili borbu za bolje sutra u ovoj zemlji, ni onima koji je trenutno vode. Možda će se u budućnosti pojaviti neko kome ćemo nešto značiti, videćemo - objašnjava Vlada Kokotović. 

Gobline danas čine: pevač Branko Golubović-Golub, gitaristi Alen Jovanović i Leo fon Punkerstein, basista Vlada Kokotović i bubnjar Milan Arnautović.

makonda-tracker