Proslava Svetskog dana igre i 20 godina časopisa za umetničku igru Orchestra

0
Pozorište na Terazijama i časopis za umetničku igru Orchestra zajedno će proslaviti Svetski dan igre CID-UNESCO 2014, u utorak 29. aprila.

Tim povodom, u Pozorištu na Terazijama, održaće se dva događaja u produkciji i organizaciji Ivane Milovanović, osnivača časopisa Orchestra, i Pozorišta na Terazijama.

U osvrtu na 20 godina postojanja i izdavaštva časopisa Orchestra, kao i prezentaciji veb stranice, digitalne arhive i novog izdanja časopisa, učestvuju osnivač i glavni urednik Ivana Milovanović, predstavnici Pozorišta na Terazijama i Udruženja Baletskih Umetnika Srbije, tri prethodne glavne urednice – Minja Katić Šerban, Milica Zajcev i Marija Janković. i 13 umetnika Pozorišta na Terazijama koji su u okviru Projekta 11 zemalja (regionalna obrazovna platforma u oblasti mjuzikla, umetnički direktor Čet Voker, SAD) od 2007. bili stipendisti prestižne škole The Jacob's Pillow Summer School (SAD)

Istog dana biće izvedena i predstava - mjuzikl Grk Zorba Mikisa Teodorakisa, u izvođenju solista i ansambala Pozorišta na Terazijama, jedinog muzičkog pozorišta u Srbiji i regionu. (popust na cenu ulaznice 50 %)


Počasni gost: Gosp. Alkis Raftis, predsednik CID-UNESCO

makonda-tracker