Konstantin Kostjukov dobitnik nagrade za poseban doprinos u oblasti umetničke igre

1
Svetski dan igre (29. april) u Narodnom pozorištu biće obeležen dodelom nagrade Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije – Terpsihora.
Konstantin Kostjukov, promo foto
Konstantin Kostjukov, promo foto

Ovogodišnji dobitnik priznanja koje se dodeljuje za poseban doprinos u oblasti umetničke igre je Konstantin Kostjukov, dugogodišnji prvak i sadašnji v.d. direktora Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Specijalna pohvala dodeljuje se ansamblu Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu za ostvarene rezultate visokog profesionalnog nivoa i za doprinos promociji kulture naše zemlje tokom mnogobrojnih gostovanja u svetu.

Beograd, 15. april 2014. godine – Svetski dan igre (29. april) biće obeležen nizom programa u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Tog dana, sa početkom u 13 sati u Muzeju Narodnog pozorišta, Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije dodeliće Nagradu i Plaketu Terpsihora za poseban doprinos u oblasti umetničke igre u ovoj godini.

Na osnovu pravilnika o žiriju, prošlogodišnji dobitnik nagrade ima pravo da imenuje petočlani žiri, pa je u skladu sa tim Jovan Veselinović za članove žirija odabrao Dušku Sifnios, Žarka Prebila, Konstantina Kostjukova, Gordana Dragovića, a Veselinoviću je kao prošlogodišnjem dobitniku pripala dužnost predsednika.

Žiri je istakao dobitnikov dugogodišnji, predani, uspešni i trajni doprinos baletskoj umetnosti, smatrajući da je Kostjukov najupečatljiviji baletski umetnik svoje generacije, koji je virtuozno i jednako uspešno izvodio predstave klasičnog, neoklasičnog i modernog karaktera.

Specijalna pohvala dodeljuje se ansamblu Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu za ostvarene rezultate visokog profesionalnog nivoa i za doprinos promociji kulture naše zemlje tokom mnogobrojnih gostovanja u svetu. Dodelu nagrade i plakete podržali su Ministarstvo kulture i informisanja, kao i kompanija Štrabag.

makonda-tracker