Sergej Trifunović na tribini o zaveštavanju organa

1
Glumac će biti specijalni gost CPN tribine o zaveštanju organa na Kolarcu u sredu, 16. aprila, u 19.30 časova
Tribina, foto: promo
Tribina, foto: promo

Zajedno sa naučnicima, na tribini na Kolarcu, u sredu, 16. aprila, u 19.30 časova, na temu doniranja organa govoriće i specijalni gost Centra za promocije nauke, glumac Sergej Trifunović. Ulaz na tribinu je slobodan.

Centar za promociju nauke ovog meseca otvara jedno od najznačajnijih pitanja savremene bioetike – pitanje transplantacije organa. Zašto se plašimo doniranja organa? Kakvi su bioetički aspekti formiranja lista čekanja? Da li je i zašto potrebno menjati zakonske regulative u vezi sa doniranjem i transplantacijom organa? Kakvo je stanje u transplantacionoj medicini kod nas i u svetu?
Ovo su neka od pitanja o kojima će se govoriti na tribini koju Centar za promociju nauke organizuje u saradnji sa Kembridž radnom grupom za bioetičku edukaciju u Srbiji.

Na tribini će biti rasvetljena mnoga pitanja i dileme vezana za transplantacionu hirurgiju i doniranje organa, a posetioci će, ukoliko žele, na licu mesta moći da dobiju donorsku kartu davaoca organa.

Učesnici tribine:

• prof. dr Đoko Maksić, koordinator za transplantacije VMA• prof. dr Zvonko Magić, načelnik Instituta za medicinska istraživanja VMA• prof. dr Vojin Rakić, direktor Centra za bioetičke studije• dr Aleksandra Vlačić, Uprava za biomedicinu
Specijalni gost:
• Sergej Trifunović, glumac
Moderator:
• Dubravka Vejnović, doktorantkinja genetike, stručna saradnica CPN-a

makonda-tracker