Kornelije Kovač, Vasil Hadžimanov i Saša Lokner edukuju mlade na radionici u Parobrodu

0
Škola moderne muzike - MMI organizuje radionicu klavijatura koja će se održati u Ustanovi kulture Parobrod 24.aprila u 17h. Ulaz na radionicu je besplatan.
Saša Lokner, foto Boris Vezmar
Saša Lokner, foto Boris Vezmar

MMI škola je krenula sa serijom muzičkih radionica koje se održavaju u Ustanovi kulture Parobrod. Prva u nizu bila je veoma uspešna radionica bas gitare, dok je radionica klavijature zakazana za 24.april.

Na ovoj radionici posetioci će imati prilike da vide i čuju o tehnikama sviranja srpskih eminentnih pijanista koji su pored svojih autorskih dela poznati i po tome što su radili muziku za pozorište, filmove i televiziju.  Kako se sviraju legendarne klavirske  teme pesama poput  April u Beogradu Moji su drugovi saznaćete u Parobrodu.

Na radionici će učestvovati poznati srpski klavijaturisti: Kornelije Bata Kovač, Aleksandar Saša Lokner, Slobodan Marković, Vasil Hadžimanov i Sonja Lončar.

Cilj radionice je detaljnije objasniti primenu klavijatura u muzici kroz stilove - progresiv, rok, pop i osnove džeza. Učesnici radionice će, pored svoje tehnike sviranja, objasniti koje instrumente koriste i zašto, koršćenje kompjutera, ali i koje su to prepoznatljive farbe klavijatura u njihovim legendarnim pesmama.

U okviru ove radionice, Music media centar će pokazati nekoliko skupocenih klavijatura koje će posetioci moči da probaju na licu mesta.

makonda-tracker