Humanitarni koncert na otvaranju festivala svetske muzike Todo mundo

0
Festival Todo mundo otvoriće 11. aprila humanitarni koncert čiji će prihod od prodatih ulaznica za ovaj koncert biće upotrebljen za lečenje i neophodnu operaciju bubrega jednog od najboljih trubača sa naših prostora Mileta Paunovića.
Festival Todo mundo, promo foto
Festival Todo mundo, promo foto

Rodom iz Crnomasnice kod Negotina, Mile Paunović je gotovo tri i po decenije muzičar u čijoj muzičkoj radionici nastaju čarobni zvuci inspirisani neiscrpnim bogatstvom narodnog folklora Timočke i Negotinske Krajine.

Po završetku osnovne i niže, upisuje srednju muzičku školu u Beogradu i pod nadzorom čuvenog i priznatog muzičkog pedagoga Alojza Strnada stiče prva muzička znanja. Njegovi vidici postaju još širi na Fakultetu muzičke umetnosti, u klasi profesora Dimitra Angelova.

Uz pratnju velikog revijskog orkestra Radio televizije Beograd, ženskog hora Collegium Musicum i pod dirigentskom palicom Darinke Matić Marović, kao sasvim mlad trubač 1976. godine, učestvovao je na Beogradskom saboru, sa kompozicijom Dimitrija Mikana Obradovića Iz mojih šuma, inspirisanom narodnim folklorom. Tada jednoglasno osvaja prvu nagradu i stručnog žirija i publike.

Kao solista ili član orkestra dugi niz godina bio je stalni gost radio i televizijskih emisija, osvojio je brojne nagrade, snimio je brojne ploče i video zapise, te učestvovao u realizaciji više od 700 muzičkih projekata. Dobro poznajući običaje i tradicije u narodu u istočnoj Srbiji, 1986. godine osniva svoj Narodni orkestar.

Na poziv iz svog zavičaja, 1993. godine u novoforomiranoj srednjoj muzičkoj školi u  Negotinu, kao profesor oformio je klasu mladih trubača.

Koncert će se održati 11. aprila u 19 i 30 časova u Domu omladine, a cena karte iznosi 500 dinara.

 

makonda-tracker