Prijem u rezidenciji Ambasadora Italije

0
Juče, 27.03.2014, je u povodu pocetka 11. Beogradskog festivala igre, Ambasador Italije, Nj.E. gospodin Giuseppe Manzo, priredio prijem u svojoj rezidenciji.

Prijemu su prisustvovali Ambasador Delegacije EU u Srbiji, kao i ambasadori Nemačke, Grčke, Belgije, Turske, Finske i Australije, brojne diplomate, predstavnici Ministarstva kulture i Sekretarijata za kulturu Skupštine Grada, novinari i predstavnici kompanija koje podrzavaju učešce italijanske trupe Zappala Danza na ovogodisnjoj manifestaciji.

Na prijemu su nastupile učence Baletske skole Nacionalne fondacije za igru. Ambasador Manzo i direktorka Beogradskog festivala igre, Aja Jung, podsetili su da saradnja Ambasade Italije i Beogradskog festivala igre, datira od samog osnivanja manifestacije, i da je donela beogradskoj publici mnogobrojne nezaboravne kreacije najznačajnijih italijanskih kompanija poput Baleta Teatra milanske Skale, Aterbaleta, Baleta iz Torina, Kompanije Spelbaundance iz Rima, Baleta Maggio iz Firence, i mnogih drugih. Uz pomoc Ambasade Italije, Beogradski festival igre je pokrenio osnivanje Nacionalne fondacije za igru, i to kroz saradnju sa Akademijom Teatra milanske Skale.  

Trupa Zappala Danza iz Katanije, nastupiće 8. aprila u Beogradskom dramskom pozoristu. Instrument 1 <otkrivanje nevidljivog>, predstavlja jedinstveno istraživanje sicilijanskih navika i tradicije, otkrivajući marranzano, tipičan instrument koji se često povezuje sa mafijom i evocira tradicionalne sicilijanske teme. Za ovu produkciju muzičar Pučio Kastrođovani, zajedno sa koreografom Robertom Zapalom, otpočinje iscrpno istraživanje instrumenta koji donosi upečatljiv i originalan zvuk i ritam. Produkcija predstavlja prvi korak re-mapiranja Sicilije, svojevrsnog putovanja koje ima za cilj novo otkrivanje ovog italijanskog ostrva, kroz posve jedinstven plesni jezik.

makonda-tracker