Strast prema kuvanju, kako kaže Filip, datira još od detinjstva. Iako se nije obrazovao u inostranim školama za kuvare, njegovi recepti, uglavnom nastali iz glave, apsolutno pariraju onima iz opusa najpoznatijih svetskih kuvara.
Kažu da su ruke dobrog kuvara baš kao i ruke umetnika. Kuvarsko umeće često se poredi sa umetnošću, a umetnici su oni koji nam skreću pažnju na stvari i pojave o kojima ne razmišljamo.
Baš zbog toga, Filip Ćirić je ovogodišnji ambasador akcije Sat za našu planetu, koju će u Srbiji 29. marta s početkom u 20.30h na sat vremena, po šesti put, organizovati WWF – Svetski fond za prirodu.
Ambasador ovogodišnjeg Sata za našu planetu smatra da svaki pojedinac može učiniti mnogo.
- Svi možemo dati mali doprinos planeti. Počnite od sitnih, svakodnevnih navika – od smanjenja upotreba kesa, pa do kupovine hrane od lokalnih uzgajivača.
- U našem restoranu često odgovaramo upitima za hranu bez mesa. Gostima se sviđa ideja da pored osnovne ponude u meniju mogu imati savršeno ukusan obrok i bez mesa, kao i da sirova hrana nudi poseban doživljaj obroka - kaže Ćirić.