Slađana Milošević na Zaječarskoj gitarijadi

1
Aleksandra Slađana Milošević, potpisala je ugovor sa rukovodstvom Zaječarske gitarijade o koncertu koji će izvesti na svečanom otvaranju festivala 30. jula 2014. godine.
Slađana Milošević
Slađana Milošević

Umetnica i organizatori razmatraju mogucnost odrzavanja svečanosti na prostoru arheološkog nalazista Romulijane gde ce se odrzati i svečana predaja ključeva grada.

- Raduje me što se Zaječarska gitarijada okrenula modernijem izrazu i internacionalizaciji. Na festivalu će pored nastupa domacih i stranih gostiju, biti i drugih sadržaja, radionica, predavanja i video projekcija.Kampanja protiv rok muzike u našoj sredini traje od samog nastanka ovog, kako mnogi smatraju, subverzivnog muzičkog pravca Izvodjači rok muzike su svojim pasivnim stavom i često neatraktivnim scenskim nastupom, išli na ruku domaćim medijima, naviklih na besmislenu tematiku domacih kvazi zvezda i njihovih, do kiča, pompeznih nastupa. Po mom shvatanju, Gitarijada će, uz EXIT, pokušati da razbije stereotipe.Nastup mojih muzičara i drugih umetnika sa kojima saradjujem upravo će tome doprineti. Dokaz da se festival menja i otvara je i to što sam, iako pripadnik prve generacije rok muzičara, počev od beogradske grupe Džentlmeni, sada prvi put dobila poziv za gostovanje - kaže Sladjana Milošević koja će svojim nastupom, obeleziti i 40 godina od svoje prve pobede na Omladinskom festivalu Maglaj, 1974. godine.

makonda-tracker