Poznati u akciji Čuvarkućica – Kuća koja decu čuva (FOTO/VIDEO)

Povodom 56 rođendana Prihvatilišta za decu, u Kolarčevoj zadužbini, najavljen je početak kampanje Čuvarkućica, koja se bori za izgradnju novog doma za decu.
0
1 / 7

Dve nedelje pre zvanične najava kampanje na prometnim mestima u gradu, buticima, parfimerijama, ulicama, ali i u televizijskim studijima, našla se po jedna biljka Čuvarkuće, koja je samo stajala, bez i jedne reči i objašnjenja. Na ovaj povučena je paralela između biljke pored koje svi prolaze i ne primećuju je, kao što već godinama prolaze pored Prihvatilišta, da je toj biljki potrebno zemljište gde će biti zasađena i gde će moći da raste, kao što je i Prihvatilištu neophodan novi dom gde će deca moći bezbrižno da odrastu.

Pored velikog broja zvanica u Kolarcu, koje su dale svoj doprinos kampanji i koji se svakodnevno bore da Prihvatilište za decu dobije što pre svoj novi dom, gostima se obratila i Brankica Janković, državna sekretarka Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, koja je izrazila svoju neizmernu podršku, i poželela da Prihvatilište što pre bude na svojoj novoj adresi.U programu su učestvovali hor Čarolija, Ana Kokić, Zemlja gruva, The Frajle, Đus, đaci iz škole pop pevanja Aleksandre Radović, mađioničar Igor Trifunov, Momčilo Bajagić, Saša Lokner, KUD Mladost iz Nove Pazove, plesni klub Aurora, Vesna Mandić,  modna agencija Fabrika i Sportski klub Ritam.

A veliki broj javnih ličnosti prisustvovao je rođedanskoj zabavi i pružio svoju podršku kampanji, Leontina Vukomanović, Vlada Vuksanović, Dragan Mićanović, Miloš Ninković, Lena Kovačević i mnogi drugi. Mnogobrojne javne ličnosti, snimile su i film, koji na vrlo direktan i emotivan način predstavlja sliku prihvatilišta i da im je novi dom što pre potreban.

makonda-tracker