Spajdermen za spas naše planete

0
Globalnoj volonterskoj inicijativi Sat za našu planet ove godine će se pridružiti i Spajdermen kao prvi superheroj ambasador.
Spajdermen, foto:screenshot
Spajdermen, foto:screenshot

Ovogodišnja kampanja Sat za našu planet, održaće se 29. marta u 20.30h, a tom prilikom predstavljena je i nova platforma Earth Hour Blue koja će pojedincima širom sveta omogućiti da sami iniciraju projekte u oblasti zaštite prirode, kao i da prikupe sredstva za njih.

Ove godine, uz heroja dugo očekivanog filma Neverovatni Spajdermen 2, Satu za našu planet su se pridružile i zvezde filma Endru Garfild, Ema Stoun, Džejmi Foks, kao i reditelj Mark Veb. 

- Ponosan sam što je Spajdermen prvi superheroj ambasador jer na taj način pokazujemo da svi mi možemo biti superheroji kada postanemo svesni svojih moći - izjavio je Endru Garfild, koji igra Spajdermena u predstojećem nastavku filma.

- Sat za našu planetu je pokret koji je ostvario veliki uticaj širom sveta, zamislite samo šta možemo da uradimo sada kad je Spajdermen na našoj strani – rekao je Veb.

- Nismo ni sanjali da će Sat za našu planetu imati ovakve rezultate. Sada kad imamo Spajdermena, nadamo se da ćemo motivisati još pojedinaca da postanu superheroji planete i podrže projekte i kampanje širom sveta - smatra Endi Ridli, direktor i osnivač Sata za našu planetu pri WWF-u.

- Veoma sam ponosan što Neverovatni Spajdermen 2 ima nizak ekološki otisak. Mi smo se obavezali da budemo eko-svesni tokom produkcije, a učešće u Satu za našu planetu predstavlja krunu tog uspeha -  izjavio je Džef Blejk.

Sat za našu planetu prerastao je u inicijativu u kojoj učestvuje stotine miliona ljudi širom sveta u preko 7000 gradova, iz 152 države. Pored gašenja svetala, ove godine će svako moći da se uključi u kampanju putem društvenih mreža i tako podrži brojne globalne kampanje WWF-a.

Pogledajte:

makonda-tracker