Otvaranje izložbe otisaka pečata UHU

0
Izložba otisaka pečata načinjenih uz pomoć školske gumice za brisanje pod nazivom "UHU" biće otvorena u petak 24. januara u 18.00 časova u Američkom kutku (Petra Drapšina 3).

Autor ove izložbe, Aleksandar Obrovski, inspirisan mitologijom indijanaca Severne i Južne Amerike uz pomoć ove neobične tehnike predstavio je svoj doživljaj onoga što su stare civilizacije smatrale vrednim ali i mističnim.

Izložbu će otvoriti Kolja Obrovski, akademski grafičar, a posetioci će moći da je vide do kraja februara 2014.

Aleksandar Obrovski rođen je 1966. godine u Novom Sadu. Član je udruženja likovnih umetnika Vojvodine (ULUV) i Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS). Izradom pečata bavi se od 1987. godine. Ovo mu je deveta samostalna izložba, a učestvovao je i na preko dvadeset grupnih izložbi. Bavi se i ilustracijom i tehnički je urednik više knjiga i časopisa.

- Samo se takav rad, oslonjen na principe onih kojiima preti iščezavanje, može nazvati umetničkim i istraživačkim. A modernizacija savremenim tehnologijama, načini potrošnje energije i razna zagadjenja utiču na nas same, nasuprot čemu ovakav vid stvaralaštva uči kako se može i u skučenim uslovima skromnog ateljea aktivno stvarati i tako doprinositi očuvanju onih vrednosti koje svakako pripadaju prirodnom načinu izražavanja. (Kolja Obrovski, akademski grafičar, Novi Sad)

TAGOVI: izložba123
makonda-tracker