Izložba Dinosaurusi Argentine - Džinovi Patagonije od juna u Beogradu

Prirodnjački muzej Beograda u saradnji sa udruženjem GGPCLA Grupo Cultural iz Argentine organizuje veliku izložbu dinosaurusa na kojoj će oživeti davno nestala stvorenja
0
1 / 3 Foto: Promo

Na izložbi će biti predstavljeno 20 vrsta dinosaurusa, sa oko 40 eksponata skeleta i delova skeleta dinosaurusa, među kojima su i jaja dinosaurusa, lobanje, gnezdo mladunaca, replika nađenih otisaka stopa, kosti, rekonstrukcije života, ali, najatraktivniji eksponati će biti kompletni skeleti 10 dinosaurusa: krvoločni mesojed Giganotosaurus (14 m), biljojed Rebbachisaurus (17 m), Carnotaurus (7,5 m) i drugi. Samo u Beogradu biće predstavljena premijera kompletnog skeleta Megaraptora, dugačkog 9 m (sa kandžom dugom 0,5 m).

Osim eksponata dinosaurusa, izložba predstavlja i veliki multimedijalni projekat sa projekcijama autentičnih filmova o iskopavanjima i istraživanjima dinosaurusa, a pripremljen je i program za najmlađe, kvizovi, igraonice i drugo.

Izložba se organizuje u prostoru Impuls Hola hotela Continental na Novom Beogradu, koji je zadovoljio sve tehničke i organizacione uslove za postavku izložbe. Generalni sponzor izložbe je Raiffeisen banka.

makonda-tracker