Marina Perazić, SevdahBABY, Gadjo na Širom Zatvorenih Očiju 2014

0
Širom Zatvorenih Očiju 2014, novogodišnji događaj u stilu venecijanskog karnevala, biće održan u prostoru KPGT-a, a na tri bine će nastupiti brojni popularni izvođači.
Marina Perazić, pormo foto
Marina Perazić, pormo foto

MTV EXTRAVAGANZA STAGE
 
U centralnom prostoru ovog avangardnog pozorišta biće smeštena najveća karnevalska bina na kojoj će gostima biti ponuđeno najbolje od plesne elektronske muzike kroz setove Gadja, Oyshe i PoPa. Ovo će biti bina sa najdužim radnim vremenom (22:00 do 07:00) što će ljubiteljima elektronske muzike omogućiti bonus program od 120 minuta.
 
GADJO – muzički producent i DJ iz Hamburga. Svetsku slavu stekao je 2004. godine kada je njegov hit So Many Times postao prepoznatljiv tokom letnje sezone na Ibici. Zahvaljujući ovoj numeri Gadjo počinje da nastupa u najpopularnijim svetskim klubovima kao što su Pacha i Space na Ibici, Cream u Liverpulu, Amnesia u Parizu, MAD u Lozani, kao i širom SAD, Francuske, Italije, Grčke, Švajcarske, Rusije, Poljske.

OYSA - Interesovanje prema muzici je pokazao dosta rano kada se amaterski bavio DJ-ingom u Podgorici. Tada je nastupao u manjim klubovima, da bi dolaskom u Beograd 2000. godine, počeo polako da se probija na beogradskoj klupskoj sceni. Godinu dana kasnije postaje rezident, u to vreme, najpoznatijeg kluba Bus. Tokom 2004. godine nastupao je u mnogim klubovima u Beogradu kao što su, Bizzare, Monin Bar, Plastic i Drama. Ubrzo je postao i jedan od oficijelnih Tuborg-ovih disk džokeja na čijim žurkama i danas nastupa pred više hiljada ljudi.
 
PoP - Miloš Popović a.k.a. DJ PoP već dvadeset godina uspešno istraje na beogradskoj DJ sceni. Veliku afirmaciju doživljava na studentskom protestu 96-97. godine gde kao zvanični DJ protesta zabavlja nekoliko desetina hiljada studenata Univerziteta u Beogradu. Radio je gotovo u svim poznatijim beogradskim klubovima, kao i sa mnogim domaćim i stranim DJ-evima. U poslednjih sedam godina je rezident DJ Peoples Beach Bara u Herceg Novom, jedne od najpoznatijih plaža u Crnoj Gori. Prošle godine, u saradnji sa DJ Manya, izdaje i remix za pesmu Olivera Mandica Smejem se, a plakao bih.
 
DANIJEL ČEHRANOV - muzički producent i DJ iz Beograda. Član izdavačke kuće i koncepta žurki Masai Warriors. Rezident klubova The Tube, Mladost, Brankow i Lasta. Svoj stil karakteriše kao spoj Nu-diska i Deep House-a. Radio je warm up setove poznatim imenima kao sto su Oliver $, Claptone, Blond:ish, Tube & Berger...
 
 
VH1 PHANTASMA STAGE
 
Na sceni KPGT-a i njenom gledalištu biće smešten VH1 Phantasma stage na kojem će Marina Perazić (u nastupu uživo), Bege Fank (Lou Benny i BKO) i Nebojša Intruder u VH1 stilu goste provesti kroz najveće domaće i strane hitove osamdesetih i devedesetih godina.
 
MARINA PERAZIĆ - samostalno i u duetu Denis i Denis, predvodila je talas elektronske muzike osamdesetih godina i bila je seks simbol muzičke scene tadašnje SFRJ. Ostala je verovatno najzapamćenija po provokativnim interpretacijama nekih pesama poput spota za “Sobu 23”. Na Mesamu 1985. sa Edijem Kljajićem osvaja drugo mesto sa pesmom “Oaza snova”, jednim od najvećih hitova te godine. Učestvovala je u još tri Mesama i na izboru za jugoslovenskog predstavnika za Pesmu Evrovizije 1986. Na Beoviziji 2003. osvojila je šesto mesto i nagradu za najbolji scenski nastup za pesmu Seks bez dodira, u avgustu 2004. objavila je istoimeni singl.
 
LOU BENNY - u hip-hopu od sredine 90-ih, a aktivno na mikrofonu od 2009. i početka saradnje sa Sevdah BABY sa kojim je uradio stvar Yo!hambin 91 (u izboru čitalaca web magazina Popboks izabrana za najbolju numeru 2009), a zatim, krajem iste godine, i Znooojjj!!! (БегеФанк) kojom je definisao svoj brend БегеФанк i ubrzao povratak hardcore rapa u klubove. Posle izlaska SevdahBABY-jevog albuma "Ganc novi FUNK!", na kom je Lou Benny imao zapažen autorski doprinos, od 2010. nastupa po mnogim festivalima i klubovima širom Srbije i bivše SFRJ - od Maribora do Skoplja, od beogradskog Beer Festa (pred oko 60.000 ljudi) do malih klubova - prvenstveno kao član SevdahBABY Live! postave u svojstvu Party makera/Hypemana.
 
DJ BKO - iza sebe ima 7 godina aktivnog bavljenja breakdance-om, a 2006. godine samostalno kreće u istraživanje muzičke produkcije i obrade zvuka, kao i veštine DJ-inga. Naoružan dugogodišnjim iskustvom plesanja na funky beatove, svoju Party DJ karijeru konačno započinje 2009. kada je njegova DJ veština već dostigla izrazito visok nivo za naše prostore. U poslednje tri godine je nastupao i bio rezident u mnogim poznatim beogradskim klubovima kao što su KC Grad, Gun, Francuska Sobarica, Povetarac, Noir, Havana, Akademija, Blue Moon, ali i širom Srbije, a bio je i zvanični DJ mnogih Breakdance/Hip-Hop dance i Skateboard takmičenja, kao i okupljanja Grafitti crtača. Od sredine 2011. počinje saradnju sa Sajsi MC i kao DJ u okviru njenog nastupa putuje po čitavom regionu, a objavili su i zajedničko EP izdanje "KNVK (Ko nije voleo Kleš?)".
 
NEBOJSHA INTRUDER (Navigatorz) - kompozitor, producent i osnivač beogradskog elektro sastava Intruder. Od 2006. se aktivno bavi i DJ-ingom u okviru tandema Navigatorz zajedno sa Boletom (Ammonite records). Pored učešća na brojnim festivalima, nastupa u najboljim beogradskim klubovima uz prepoznatljivu mešavinu indie-pop-disco-soul-elektronike.
 
DADA SELECTAH – jedan od najmlađih članova DJ zajednice, radila je u većini naših klubova, različite tipove žurki i kulturnih događaja. Bavi se organizacijom u kulturi i muzikom, a pored toga pomalo glumom i modelingom. Poslednje dve godine ozbiljnije radi mashup stilova, baziran na elektronskim i funky zvucima ali je poznata i po rnb/hip-hop žurkama na kojima je rezident. Nastupala je i na reggae stage-u Exit Festivala 2013.
 
 
DOMINO LIVE STAGE
 
U baletskoj dvorani KPGT-a, okruženoj ogledalima, posetioci će se zabavljati uz žive nastupe Makao benda, SevdahBaby-a i DJixx uz podršku DJ Pedje (PeDJa) i Igumana. Na drugoj po veličini karnevalskoj bini, u koncertnoj atmosferi, dominiraće vokali u izvođenju najboljih klupskih hitova.
 
SevdahBABY & DJIXX LIVE PA - danas, kao i pre osam godina, SevdahBABY je jedan čovek. On se zove Milan Stanković i on najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. Ne boji se optužbi za jeres ni od jedne vrste publike: recimo ni od ljubitelja mainstream ili balkanske folk muzike sa jedne i predstavnika urbane, klupske kulture na drugoj strani. On snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues, ili brazilska tristessa.  U Live PA nastupima, SevdahBABY je za miks pultom, a za mikrofonom mu se pridružuje Djixx, glavni ženski vokal sa kojim Milan aktivno sarađuje već 4 godine.
 
MAKAO BAND – jedan od najboljih klupskih bendova, prepoznatljiv po specifičnim obradama aktuelnih haus hitova. Publiku su osvojili izvodeći hitove izvođača kao što su Geta, Moloko, Morales, Armstrong, Džunior Džek, Bob Sinkler i drugi.
 
DJ PEDJA - Predrag Stanković a.k.a. peDJa pripada starijoj gardi beogradskih Dj-eva. U njegovim setovima baziranim na house muzici, dosta je izražen uticaj različitih muzičkih pravaca od funk-a, soul-a, jazz-a, jazz-funk, brazilskih zvukova bossa nova-e, a neretko napravi izlete ka drugim žanrovima elektronske muzike kao što su electro, drum'n'bass, techno... Pedjini nastupi su prepoznatljivi, veseli, dinamični, optimistični i najbitnije prati energiju publike. Spontano spaja, prepliće i povezuje stare i nove ritmove i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Zna da iznenadi sa davno zaboravljenim, a nekad rado slušanim izvođačima, što svaki njegov nastup čini unikatnim. Osetićete dugogodišnju ljubav prema muzici zbog koje se i proslavio kao poznavalac old school-a. Klubska publika rado ga sluša i prati po najboljim i najpoznatijim Beogradskim klubovima. Često ćete čuti da razmrda i one koji nikada ne igraju.
 
DJ IGUMAN - Nemanja Veljović a.k.a. Iguman svoj muzički izraz nalazi u osnovama savremenog diska. Nu-Disco se iz džungle žanrova izdvojio kao onaj koji obuhvata dance muziku povezanu sa ponovnim interesovanjem za disco i electro 70-ih i 80-ih godina. U njegovim setovima može se čuti sve od disco, electro i boogie do house i indie-dance pravaca. Najčešće nastupa u Beogradu, a čest je gost u Kraljevu, gde je i rođen. Vodi i organizaciju Serbian Nu-Disco Club u cilju promocije disco zvuka. Setovi su mu melodični, sa snažnim ritmom i obiljem vokala što publiku ne ostavlja ravnodušnom.

makonda-tracker