The Tube: Deeptroit zvuk Delano Smith-a

0
Di-džej Delano Smith, mag deep house zvuka i jedan od pionira čuvene Detrotiske scene, gostuje u petak (13. decembar ) u klubu The Tube, u okviru retrospektive najboljih žurki u poslednjih sedam godina
Delano Smith: foto: promo
Delano Smith: foto: promo

Delano je jedan od umetnika iz prvog talasa elektronske muzike i čak je bio štićenik legendarnog Ken Collier-a, koji je u Detroitu radio kao di-džej još krajem sedamdesetih i smatra se za jednog od očeva moderne elektronske muzike. Njegov zvuk se sada možda najbolje opisuje u spojnici Deeptroit, a smatra se za pravog majstora deep house-a. Koliko je Delano Smith važan za elektronsku muziku u globalu dovoljno govori i to što velikani kao što su Derrick May i Jeff Mills imaju više nego visoko mišljenje o njemu. To se jako dobro ogleda u njihovim izjavama.

- Da nije bilo Delana sigurno ne bi bilo ni mene - rekao je jednom prilikom čuveni Derrick May.

Takođe, i  Jeff Mills je priznao da mu je Smith jedan od mladalačkih uzora.

- Gledajući ga kako pušta vraća mi toliko sećanja i uspomena. Pre nego što sam poželeo da se bavim ovim poslom i da budem di-džej, dolazio sam da ga slušam. Samo nek nastavi - izjava je Millsa iz koje se može shvatiti i da je Smith jedan od razloga što se Jeff uopšte odlučio za ovaj poziv.

Za di-džej pultom isto veče biće i beogradski kralj deep house-a Dušan Kačarević, a karte su 500 dinara. U četvrtak se nastupom ekipe One Shoot, Rasta & Coby Live,  Andrea3000 i Feloneezy nastavlja serijal rep žurki Safe (ulaz je 150 dinara), a u subotu su Zwein i Oysha, uz atraktivni plesni perforamans dens tima Fluid girls (karte su 200 dinara).

makonda-tracker