Tradicionalni Dobrotvorni bazar

0
Međunarodni klub žena iz Beograda (IWC) i ove godine organizovao je Dobrotvorni bazar, trinaesti po redu, u nedelju, 1. decembra 2013. od 10 do 16 časova, u Hali 2 Beogradskog sajma uz saradnju sa lokalnim nevladinim organizacijama koje pružaju pomoć najugrože
Bazar, foto: promo
Bazar, foto: promo

Na Dobrotvornom bazaru ove godine bilo je ćak 57 štandova, sa predstavnicima iz 48 zemalja. Posetioci su mogli da uživaju ne samo u egzotičnom iskustvu kupovine suvenira, knjiga, igračaka, odeće i raznih drugih predmeta sa svih strana sveta, nego i da probaju tradicionalna jela različitih kuhinja, naravno kao i dobro poznate specijalitete, pića i napitke. Sav prihod je namenjen humanitarnim projektima u Srbiji.Dobrotvorni Bazar nije samo najveći humanitarni događaj Međunarodnog kluba žena, nego i jedan od najvećih projekata prikupljanja novčanih sredstava u Srbiji. Bazar je ove godine otvorila Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina.

Ovaj atraktivan i omiljen događaj, ove godine bio je veći i raznolikiji nego ikad. Pored obilaženja štandova sa proizvodima iz svih zemalja sveta, posetioci su mogli da uživaju i u kulturno umetničkom programu sa pesmama i plesovima od egzotičnih do modernih. Između ostalog, čule su se najlepše pesme iz popularnih mjuzikala u izvođenju prvaka Pozorišta na Terazijama Ivane Knežević i Slobodana Stefanovića, biće tu plesači ansambla Tango Natural, pa živopisne meksičke igre Vera Kruz i Halisco grupe Talija, da pomenemo samo neke od preko 200 izvođača.Organizovana je i lutrija sa mnogo atraktivnih nagrada, među kojima su 24 flaše domaće rakije koje poklanja Predsednik Tomislav Nikolić, mozaik – umetničko delo gospođe Dragice Nikolić, sedmodnevni boravak u Egiptu sa sve avionskim kartama za 2 osobe, boravak u Tunisu sa avionskim kartama za 2 osobe, vikend za dvoje na Kopaoniku, vikend za 2 osobe u Etno-eko selu Vranuša, mnogo vaučera za ručkove i večere u najboljim beogradskim hotelima i restoranima i još mnogo toga.

Cena srećke bila je 200 dinara.U Dečijem kutku roditelji su mogli da ostave na nekoliko sati svoju dečicu, koja su uživala u mnoštvu raznih zabavnih aktivnosti, kao što su bojenje lica, lutkarsko pozorište, pravljenje grnčarije i figurica od plastelina,  skakanje u gumenom zamku. Naravno, prisutan je bio i Deda Mraz koji je nosio punu vreću slatkiša i delio ih deci.Prošle godine Bazar je privukao oko 5.000 posetilaca i sakupio više od 110.000 evra. Sva prikupljena sredstva upotrebljena su za dobrotvorne akcije u Srbiji, kao što su pomoć  starima i osobama sa posebnim potrebama, borba protiv diskriminacije nad polovima i trgovine ljudima i pomoć drugim ugroženim populacijama.  

TAGOVI: 123
makonda-tracker