Raspevane zvezdice pevaju za decu iz Zvečanske

0
Dečiji hor sa leve obale Beograda, Raspevane zvezdice, organizuje humanitarnu koncert za decu iz Zvečanske pod sloganom Zagrli me. Koncert će se održati u Ustanovi kulture Palilula 30. novembra sa početkom u 18h a cena ulaza iznosi 200 dinara.

Opšte je poznato da deca iz Zvečanske koračaju kroz život sa pričom koja je teška i bolna. U očima dece jedino što možemo videti jeste patnja zbog odbačenosti. Momenat kada ugledate napuštenu decu, pamtiće te zauvek jer će vas obuzeti talas ljutnje, iz samo jednog razloga, što niste za njih uradili bukvalno ništa.

Ali, da još uvek ima humanih ljudi koji žele da pomognu i ipak urade nešto za decu kojoj će to značiti mnogo, dokazale su talentovane sestre Lidija i Firuca Cina koje vode dečiji hor „Raspevane zvezdice“. Lidija i Firuca došle su na ideju da pomognu mališanima iz Zvečanske humanitarnim koncertom Zagrli me . Sva prikupljena novčana sredstva biće namenjena Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine iz Zvečanske. Vrata Ustanove kulture Palilula biće otvorene za sve ljude dobre volje 30. novembra u 18h.

Humanitarni koncert pordržao je i Dečiji hor Zvončica iz Pančeva kao i Sanja Dimitrijević, Ana Maglica, Tinejdž hor Zvon-Tin iz Pančeva, Igor Lazarević, Dragana Mićalović, Nemanja Antonić.

Za humanitarnu akciju Zagrli me napisana je i pesma za koju je tekst napisala Mirjana Baltezarević, muziku su uradile sestre Lidija i Firuca Cina, a za aranžman je bio zadužen Dejan Tomić. Pesmu izvode mladi i talentovani umetnici Igor Lazarević, Lidija Cina, Sanja Dimitrijević, Saška Jankovic, Nemanja Antonić, Dragana Mićalović, Firuca Cina, Ana Maglica i dečiji hor Raspevane zvezdice.

Svi učesniči humanitarne akcije žele da skrenu pažnju na važnost i lepotu davanja i pomaganja u vremenu poremećenih vrednosti. Da bar na neki način pomognu napušenoj deci sa kojima se život poigrao i doneo im patnju i bol koji će zauvek nositi u srcu i duši.

Dečiji hor Raspevane zvezdice i mi Vas pozivamo da budete humani, otvorite srce i priključite se humanitarnoj akciji, pružite ruku i biće vam uzvraćena. Očekujemo Vas da zajedno obezbedimo novčana sredstva za decu i uživamo u koncertu. Takođe i da skrenemo pažnju javnosti da ne smemo zaboraviti one kojima su ljubav i pažnja potrebni.

 

makonda-tracker