Megan Foks: Pobedi strah, spreči nasilje

0
Na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, kompanija Avon pokreće novu kampanju na društvenim mrežama u okviru svog programa Reci NE nasilju u porodici. Cilj kampanje #SeeTheSigns je podizanje svesti o nasilju u porodici, edukovanje javnosti i žrtava
Megan Foks; foto: promo
Megan Foks; foto: promo

Globalna kampanja biće aktivirana na Facebook, Twitter, Instagram i Pinterest profilu kompanije Avon Srbija. Korišćenjem hashtaga-a #SeeTheSigns, korisnicima društvenih mreža se pruža prilika da pošalju poruke dalje, ukažu na znakove nasilja u porodici i pomognu jedni drugima kako bi prepoznali česte i suptilne pokazatelje zlostavljanja. Svaki podatak i poruka se mogu podeliti preko specijalno dizajniranog mikro sajta http://www.avonserbia.info/domestic/index.html na kome se nalazi i 16 posebno izdizajniranih vizuala koji nose snažnu poruku za javnost.



Nedostatak komunikacije i razgovora na temu nasilja u porodici dovodi do rasta problema - istakla je poznata glumica i zaštitno lice parfema Avon Instinct, Megan Foks, koja je pružila podršku pri lansiranju kampanje. 

- Pokretanjem #SeetheSigns, Avon Fondacija teži da stvori globalni pokret koji će da ohrabri i motiviše ljude da dele i edukuju druge o znacima zlostavljanja. Na taj način možemo doprineti sprečavanju širenja epidemije nasilja - dodaje Megan.



Svaka druga žena u Srbiji je žrtva psihičkog nasilja, a svaka četvrta je bar jednom u životu bila izložena fizičkom nasilju u porodici. Upozorenjima i otkrivanjem znakova, koji ukazuju na nasilno ponašanje, predstavljenih na popularnim društvenim mrežama, kompanija Avon teži da deluje preventivno i pruži pomoć onima kojima je potrebna. Poslednji dan kampanje će biti 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava.

makonda-tracker