Saša Đurašević pobednik festivala Dani Danila Lazovića

0
Prvi pobednik u govorenju poezije takmičarskog dela festivala Dani Danila Lazovića, koji se održao 31. oktobra i 1. novembra u Priboju je Saša Đurašević sa Akademije lepih umetnosti (ALU) iz Beograda.
Dani Danila Lazovića, foto: promo
Dani Danila Lazovića, foto: promo

Saša je govorio pesmu Žarko, Miroslava Antića i dobio je četrdeset i devet poena od mogućih pedeset.

- Prva asocijacaija na našeg velikana glume, Danila Lazovića, jeste da je to čovek koji je bio moja inspiracija  da počnem da se bavim glumom. Uživao sam u izvođenju imitacija njegovih popularnih likova iz domaćih TV serija - izjavio je Đurašević.

Nakon proglašenja pobednika, peti član žirija i predstavnik porodice, Jelena Lazović, istakla je da je zadovoljna što je nagrada pripala baš Saši Đurašević.

U govorenju poezije takmičili su se studenti i studentkinje glume iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Pobednik će sledeće godine biti peti član žirija.

Predsednik ovogodišnjeg žirija:

- Radovan Knežević, redovni profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Članovi ovogodišnjeg žirija :

- Milica Kralj, reditelj

- Ljiljana Dragutinović, glumica

- Goran Sultanović,  glumac

- Jelena Lazović, peti član žirija i predstavnik porodice Lazović

Biografia

Saša Đurašević iz Ivanjice ima dvadeset i dve godine, živi u Beogradu, gde je ove godine i diplomirao na Akademiji Lepih Umetnosti (ALU), na smeru gluma.

Imao je nekoliko uloga u pozorištu. Trenutno igra u dve dečije predstave koje su aktivne na repertoaru dečijeg pozorišta Teatar 78.

O festivalu:

Festival Dani Danila Lazovića prvi put  se ove godine, 31. oktobra i 1. novembra, održao u Priboju. Takmičarski deo u govorenju poezije održan je 1. novembra. Festival je osmišljen tako da, na poseban način, prikaže poštovanje i divljenje ka radu koji je iza sebe ostavio ovaj veliki srpski glumac, ali i da promoviše mlade studente i studentkinje da se što aktivnije bave govorenjem poezije.

Prvi dan je bio predviđen za otvaranje izložbe fotografija Danila Lazovića u Zavičajnom muzeju, posle čega su svi zainteresovani imali mogućnost da pogledaju i jednu od predstava u kojoj je naš velikan igrao jednu od glavnih uloga.

Drugi dan bio je takmičarski.

Gosti glumci tokom prvog festivala Dani Danila Lazovića bili su glumica Ljiljana Dragutinović i glumac Goran Sultanović.

Festival Dani Danila Lazovića organizovao se u saradnji Doma kulture Pivo Karamatijević i Zavičajnog muzeja iz Priboja, a pod pokroviteljstvom Opštine Priboj.

O Akademiji lepih umetnosti:

Akademija lepih umetnosti, prva privatna visokoškolska ustanova umetnosti, je za 15 godina rada prošla naporan put kako bi stigla do ugleda i uspeha koji danas ima u obrazovanju.

Cilj Akademije lepih umetnosti je stvaranje diplomaca sa novim idejama, strategijama i  iskustvima koji će omogućiti nove poglede na svet i otvoriti nove prostore.

Na ALU se već 15 godina uspešno izvode studije Glume, Slikarstva, Dizajna, Menadžmenta umetničke produkcije i masovnih medija i Muzike.

makonda-tracker