Rukometaši Partizana podržali borbu protiv raka dojke

0
U sedmom kolu Regionalne lige, sastali su se rukometaši Partizana i vicešampion Hrvatske, ekipa Neksea, a crno-beli su na ovoj utakmici nosili roze pertle u znak solidarnosti sa ženama i borbe protiv raka dojke.

Utakmici su prisustvovale i članice udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke  Budimo zajedno, poznata voditeljka Marija Kilibarda i promoter meča fudbaler Partizana, Milan Obradović.

- Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo da pomognemo. Mi smo se borili do poslednje sekunde, a od svih žena očekujemo da se isto tako bore za svoje zdravlje - izjavio je kapiten rukometnog kluba Partizan Miloš Kostadinović.

Ovim humanim gestom rukometni klub Partizan pružio je podršku i kampanji Milioooooon razloga zašto želim svet uz tebe, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Američke ambasade. U okviru kampanje roze karavan je posetio Novi Sad, Niš i Beograd gde je 12. oktobra održana šetnja u kojoj su učestvovale žene iz svih krajeva Srbije sa ciljem podizanja svesti javnosti i stavljanja akcenta na edukaciju o značaju prevencije raka dojke odlaskom na redovne preglede.

makonda-tracker