50 balona – 50 lepih želja za obolele od raka dojke

0
Završni događaj Udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke Budimo zajedno, povodom obeležavanja međunarodnog Meseca borbe protiv ove bolesti, 50 roze balona – 50 lepih želja za obolele od raka dojke biće održan u nedelju, 27. oktobra, u 13 časova, ispred

U okviru akcije veliki broj poznatih ličnosti, sportista, novinara i predstavnika Udruženja simbolično će pustiti u vazduh 50 roze balona, a na svakom od njih biće ispisana po jedna lepa želja, u znak podrške obolelim i lečenim ženama od ove bolesti.

Prema podacima Centralnog registra za rak iz 2010. godine, u Srbiji je dijagnostikovano oko 4500 novoobolelih žena, dok je umrlo oko 1600 žena. Istraživanja pokazuju da u Srbiji svaka 12. žena oboli od nekog oblika raka dojke, a najviše oboljevaju žene starosti od 45 do 65 godina.

- Cilj ove akcije je da edukujemo žene i podstaknemo ih na preventivne preglede jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vreme, i samim tim poveća stepen izlečenja. Uspešnim lečenjem podrazumeva se objedinjeno lečenje telesnih simptoma, kao i psihološka pomoć. A najvažnije je da žena zna da nije sama! – izjavila je Jasmina Lukić, predsednica Udruženja Budimo zajedno i ovim povodom pozvala sve građane da se priključe akciji i dođu u nedelju, u 13 časova, ispred Delta City-ja.

makonda-tracker