Srbija prvi put na World Design Forumu u Ajndhovenu

1
Beogradska nedelja dizajna predstavlja Srbiju na najvažnijoj svetskoj plenarnoj konferenciji – Svetskom dizajn forumu (World Design Forum) u Ajndhovenu.

Naša zemlja je konačno doživela čast da jedan njen predstavnik, osnivač Beogradske nedelje dizajna, Jovan Jelovac, bude uvršten u zvanični program ovog uglednog svetskog foruma sa ambicijom da predstavi najbolje što ceo svet ima da ponudi u kreativnim industrijama. Pod temom dizajn i suštinska ekonomija Svetski dizajn forum WDF koji se održava jednom godišnje u Ajndhovenu, ove godine započinje potragu za inteligentnom ekonomijom, koja je bolje opremljena za suočavanje sa izazovima našeg vremena.

Jelovac je u petak 18. oktobra učestvovao u Panelu o najboljim svetskim nedeljama dizajna, zajedno sa Helsinkijem, Minhenom i samim Ajndhovenom, predstavljajući dobar primer kako iskoristiti komparativne prednosti svoje lokacije i na koji način razvijati nedelju dizajna kao most između poslovanja i kreativnosti. Prezentacija i sam slogan BDWa Stvori novu vrednost su u tom smislu na najbolji način ilustrovali temu, prezentujući Srbiju kao jednu od retkih svetskih zemalja sa sada već desetogodisnjom tradicijom u organizaciji ovako korisnog događaja, sa posebnim osvrtom na vrednost BDWa za proces evropskih integracija. Iznenađenje publike, u kojoj su se nalazili i ključni donosioci odluka iz EU, je bilo utoliko veće kada su saznali da je BDW jedini od predstavljenih festivala bez ikakve podrške grada u kome se održava, kao i sa minimalnom podrškom države, što je ocenjeno kao neozbiljnost bez presedana u svetu i otvorilo novu diskusiju na temu odgovornosti političara i državnih administracija za vizije budućnosti svojih sredina.

Saznajte više o World Design Forum-u na njihovom zvaničnom sajtu: http://www.worlddesignforum.nl/

TAGOVI: stilmoda123
makonda-tracker