Montevideo VS Orlovi: Humanitarni meč za decu iz Zvečanske

0
Glumci iz filma i TV serije Montevideo, Bog te video u nedelju, 13. oktobra odigrali su humanitarni meč protiv tima Fan kluba Orlovi na novootvorenom stadionu FK Voždovac.
Humanitarni meč, foto: promo
Humanitarni meč, foto: promo

U akciji, Za Zvečansku, Bog te video, sav novac od kupljenih ulaznica namenjen je za Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici. Na tribinama stadiona na krovu tržnog centra Stadion okupilo se oko 2000, a među njima je bilo 42 mališana iz centra u Zaplanjskoj koji su proveli vereme sa svojim omiljenim junacima.

- Ljudi se neretko javljaju i pomažu, ali ovo je posebno. Ne radi se samo o novcu od prodatih ulaznica koje ćemo potrošiti na neka od potrebnih sredstva, a koja bih mogao da nabrajam dugo....To što će deca da budu uz lica koja prepoznaju sa malih ekrana, da se sa njima druže, slikaju i dobiju autograme je neprocenjivo. Znaće da na njih misli i neko izvan doma - rekao je direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, Zoran Milačić.

Ekipa Montevideo odnela je pobedu rezultatom 3:1, dva gola je dao glumac Andrija Kuzmanović, a treći je bio autogo, dok je za protivničku ekipu Fan klub Orlovi go iz penala dao Veljko Paunović. Ekipa glumaca je bila pojačana nekadašnjim fudbalerima Batom Mirkovićem, Pericom Ognjenovićem i Ivicom Kraljem. Humanitarnu akciju su organizovali producentsjka kuća Intermedia Network, Fan klub Orlovi, FK Voždovac, TC Stadion Voždovac uz podršku Kancelarije za mlade opštine Voždovac.

- Iza nas je puno akcija, a srce mi je puno kada vidim da i dalje možemo da pomognemo. Jako sam srećan što to mogu da učinim iako sam još uvek na samom početku svog života - rekao je Predrag Vasić, poznat po ulozi malog Stanoja, i najmlađi član Montevideo fudbalskog tima.

- Do sad smo učestvovali na devet humanitarnih utakmica i one za nas predstavljaju kontinuitet u promovisanju pravih vrednosti, istih onih koji su poruka filma i tv serije Montevideo, Bog te video, a koje želimo da prenesemo na mlade, a to su solidarnost, drugarstvo i humanost - istakao je Aleksandar Radošević u ime producentske kuće Intermedia Network.

- Momci iz Montevidea rade prave stvari, pa se trudim da se odazovem kad god imam vremena - kazao je Bata Mirković koji često igra humanitarne utakmice u Montevideo dresu.

- Odmah smo se odazvali pozivu. Sve je ovo zbog sjajane dece kojima je potrebna pomoć. Dobro smo se zabavili i umorili, ali bismo to radili opet - rekao je glumac Viktor Savić posle održanog meča.

makonda-tracker