Sutra u Zagrebu maraton u spomen na Tošeta Proeskog

0
Povodom obeležavanja 6. godišnjice tragične pogibije princa balkanskog popa, kako su ga mnogi nazivali, ovog vikenda održaće se brojna događanja. Svi oni koji žele da se prisete makedonskog slavuja kroz molitvu imaće priliku to i da učine u nedjelju 13.10. u 1
Plakat Toše Proeski, foto: promo
Plakat Toše Proeski, foto: promo

Šest godina je prošlo otkako nas je prerano napustio makedonski pevač Toše Proeski. Veliki čovek i humanista, tek je mali deo svega što je Toše bio za života. Kao i svake godine i ove će se održati memorijalni ultra maraton od Nove Gradiške, pa sve do Kruševa u Makedoniji. U nedjelju 13.10. u 06:05h sa stadiona Nk Sloga krenuće počasni maraton. Šestu godinu za redom, maratonci trče od Nove Gradiške do Kruševa u spomen na Tošu Proeskog. Ove godine, drugi puta po redu maratonu pridružiće se poznati radijski voditelj i prijatelj Toše Proeskog, Dalibor Petko.

- Moje učestvovanje na maratonu posvećenom Toši biti će simbolično. Pokušaću da istrčim nekoliko kilometara i to če biti moj izraz poštovanja čoveku i muzičaru kojeg sam veoma cenio i poštovao - izjavio je voditelj Dalibor Petko, koji se priključio maratoncima i pre pet godina.

12. oktobar (subota)

10:00 sati - memorijalni turnir u rukometu - deca i veterani(dvorana Elektrotehničke i ekonomske škole)

17:00 sati - misa zadušnica u crkvi sv.Terezije

18:00 sati - okupljanje uzvanika ispred spomenika Toši Proeskomi polaganje venaca (Elektrotehnička i ekonomska škola)

19:00 sati - memorijalni koncert – središnji gradski trg (u slučaju lošeg vremena Dom kulture). Nastupaju: Zajednica Makedonaca u Republici Hrvatskoj (kulturno umetnička društva) islavonski tamburaši - Tošine pesme na tamburama, Nesho, Berny, TS Kćeri Ravnice, Vedrana Vukojević, TS Zlatne dunje, TS Ringišpil.

13. oktobar (nedelja)

6:05 sati - memorijalni ultra maraton Nova Gradiška - Kruševo (start sa stadiona NK Sloga) 

makonda-tracker