Film Tamo i ovde na Trajbeka festivalu

Film Tamo i ovde, reditelja i scenariste Darka Lungulova, prikazan je u sklopu takmičarskog programa prestižnog filmskog festivala Trajbeka.
0
1 / 20 Foto: Gulia Piccari

Pre projekcije crvenim tepihom prošetala je ekipa filma: Darko Lungulov, Branislav Trifunović, Goran Radaković, Jelena Mrđa, a pridružio im se i njujorški deo ekipe, te čuvena pevačica i glumica Sindi Loper i njen suprug Dejvid Tornton.

Lungulov je izjavio da je oduševljen i prijatno iznenađen ogromnim publicitetom i količinom ineresovanja medija i publike za film.

- Pretpostavljam da je to posledica odličnih kritika koje su izašle u vodećim industrijskim magazinima, kao i prisustva i podrške Sindi Loper i Dejvida Torntona na crvenom tepihu – rekao je Lungulov.

Posle uspešne svetske premijere, u najvažnijem magazinu filmske industrije, Variety-ju, izašao je izuzetno povoljan prikaz filma. Kritičar drugog najvažnijeg filmskog magazina Screen International, Hauard Fejnstin uvrstio je Tamo i ovde u deset filmova koje morate videti na Trajbeki, a kritičar Roni Šejb između ostalog kaže:

- Opuštena studija likova nam donosi divna otkrića. Tempiran divnim strpljenjem, sarkastičan istočno-evropski humor pomešan sa blagim osećajem apsurdnosti posleratne stvarnosti, sa iskusnom glumicom Mirjanom Karanović, koja mu daje divnu dozu svedenosti. Nežan, izuzetno dopadljiv film, pametna varijacija nekoliko skorašnjih emigranstkih filmova kao The Visitor i Goodbay Sol.

Film Tamo i ovde prvi je srpski film uvršten u glavni takmičarski program ovog festivala, a u konkurenciji je sa još 11 filmova iz Irana, Australije, Amerike, Norveške, Nemačke, Francuske, Izraela i drugih zemalja. Tamo i ovde će na Trajbeka Film Festivalu imati još tri projekcije, a karte su već rasprodate.

TAGOVI: Tamo i ovde
makonda-tracker