Izabrana Miss Porto Karasa 2013.

0
Porto Karas je godinama centar okupljanja svetskih političara, biznismema, umetnika i pripradnika jetseta. Spada u red najvećih evropskih centara gde se održavaju međunarodni kongresi i festivali. Ovde je i 2003.godine održan Evropski Samit a 2006.godine su
Miss Porto Karasa, foto: promo
Miss Porto Karasa, foto: promo

Najlepše devojke Srbije 2013. su tokom boravka imale i prvi, doduše nezvaničan ali bitan, izbor za najlepšu devojku najluksuznijeg letovališta u ovom delu sveta. U ekskluzivnom  ambijentu hotela Meliton Porto Carras Grand Resort gde finalistkinje i ovogodisnjeg izbora za Miss Srbije imaju prvi deo priprema, održan je izbor za Miss Porto Karasa 2013

Za Miss Porto Karasa je izabrana Amela Zeković, studentkinja iz Prijepolja, kojoj je lentu i krunu napravljenu od maslinih grančica uručio Joanis Georgijes , guverner Halkidikija, kao predsednik međunarodnog žirija.

Amelija je titulu preuzela od prošlogodišnje Miss Porto Karasa, Marine Nektarijević, koja je upravo u ovom periodu iskoristila nagradu koju je dobila prošle godine kao pobednica. Istu nagradu – sedam dana u Porto Karasu, dobila je i ovogodišnja pobednica.

Uz specifičan muzičko-zabavni program, koji su devojke same osmislile, i voditelje programa - supervizora priprema i predavača retorike Jovanke Atanacković i Saše Plećevića alijas Dr Filguda predstavile su se u prepunom holu luksuznog letovališta. Jovana Maksimovic, diplomirani ekonomista iz Vršca, je otpevala akapela pesmu Hajde Jano, dok je Ivana Vidić iz Bora, koja je do skora imala i svoju plesnu školu, predvodila Dance group Miss Srbija i sa nekoliko devojaka odplesala koreografiju za koju je dobila gromoglasni aplauz. Šlag na torti bilo je izvođenje evrovozijske numere Eleni Papariziu My number one Tamare Momirov.

Izbor za Miss Porto Karasa bio je i idealna prilika da devojke pokazu sve na čemu su u proteklom periodu vredno radile.

Devojke su izlazile na scenu tri puta. U prvom izlazu su se predstavile žiriju sa biografijama. Usledila je gala revija poznatog srpskog dizajnera Pedje Nerica i predstavljanje kolekcije pod nazivom Proleće/Leto 2013. Devojke su noseci njegove kreacije ostavile bez daha prisutne svojom uvezbanom koreografijom i izgledom. U trećem izlazu su sve devojke izasle u belim haljinama.

Zvezda večeri bila je prelepa Ana Vrcelj, Miss Srbije za Miss Universe 2013.godinu koja je prisutne pozdravila  na engleskom jeziku.

Finalistkinje ostaju u Porto Karasu još nekoliko dana, a zatim kreću put Srbije na drugi deo priprema za finalni izbor koji će biti održan 15.oktobra 2013.godine. Ovogodišnja teme izbora najlepše,  biće u znaku ekologije.

Arnela Zeković, ima 20 godina, iz Prijepolja je. Student je Fakulteta za kulturu i medije na Megatrend. Govori engleski jezik i bavi se gimnastikom. Želi da postane PR menadžer i novinar.

Uživa u muzici, šetnji, plesu i slikanju. Njen uzor je Ivo Andrić, jedini srpski dobitnik Nobelove nagrade. Mudre misli iz njegove knjige Znakovi pored puta uvek je nanovo inspirišu. Njen moto je Veruj da je život vredan življenja  i tvoje verovanje će prerasti u činjenicu.

TAGOVI: 123
makonda-tracker