Uskoro počinje najveći istočnoevropski festival - Sziget 2013!

0
Festival Sziget 2013 okupiće neka od najvećih imana u svetu moderne muzike kao što su Dejvid Geta, Nik Kejv, Skunk Anansie, Mika, Blur i mnogi drugi, a biće održan se u mađarskoj prestonici od 5. - 12. avgusta,

Koncept Sziget-a 2013 podržava već postojeće ideje, ali Ostrvo slobode ovog puta postaće država za sebe, sa svojim pravilima i novcem, odvojena od ostatka sveta, a ipak u srcu mađarske prestonice, sa svojom zastavom i grbom.

Ostrvo slobode je demokratska republika bez vođe, u kojoj svako ima svoja prava, bez obzira na poreklo.

Sziget je festival na kome posetioci mogu da prošire muzičke vidike i upozaju izvođače čije vreme tek dolazi. Osim na otvorenim prostorima posetioci mogu iskusiti i koncerte u velikim šatorima, čiji su kapaciteti od 8 do 10 hiljada, a koji nude različite programe.



Ovogodišnje izdanje ponudiće i nekoliko novih pozornica i pratećih sadržaja. Poznat po dobroj organizaciji, Sziget se i ove godine potrudio da posetiocima obezbedili sve uslove za maksimalno uživanje od 5. do 12. avgusta.

Sziget nije samo muzički festival, već i veliko okupljalište umetnika. Neki od zanimljivih nemuzičkih programa su Giant Street Theatre, Sziget Eye, Cirque du Sziget, itd.

Muzički program odvijaće se na nekoliko stage-va, a Main, A38, Arena, The OTP Bank World Music Party Stage, neki su od njih.

makonda-tracker