Grupa Aerodrom 22. maja u beogradskom klubu Kasina

0
Grupa Aerodrom predvođena svojim legendarnim kompozitorom, gitaristom, pevačem i osnivačem Juricom Pađenom svrstava se među najpopularnije rock grupe, ne samo hrvatske muzičke scene nego i scene cele bivše Jugoslavije.
Aerodrom, foto: Promo
Aerodrom, foto: Promo

Zahvaljujući svojim nezaboravnim hitovima Kad misli mi vrludaju, Stavi pravu stvar na pravo mjestoObična ljubavna pjesma, Digni me visoko, 24 sata , Fratello (Piši mi brate), Digni me visoko, Otkazani let, Što si u kavu stavila, Divljakuša i mnogim drugim odrastale su mnoge generacije, a i nove pesme i albumi snimljeni u poslednjih pet godina odlično su prihvaćeni od ljubitelja i poznavaoca vrhunske muzike. U prilog svemu tome govore i činjenice da su pojedine pesme Jurice Pađena i Aerodroma prepevali i objavili strani muzičara u inostranstvu (Švedska, Finska, Austrija i Poljska).

Do sada je grupa Aerodrom  izdala petnaest albuma, a najnoviji pod naslovom Taktika noja sa trinaest novih pesama grupa je izdala u decembru 2012. Sve pesme napisao je Jurica Pađen, aranžmane članovi grupe Jurica Pađen, Tomislav Šojat, Ivan Havidić i Damir Medić, a produkciju potpisuju Jurica Pađen,Tomislav Šojat i Hrvoje Prskalo.  

Do sada su sa albuma odlično prihvaćene četiri singl pesme Loše volje, Ostani, Duh je nestao i  Dovela si me u red za koje su snimljeni i video spotovi u režiji Ljube Zdjelarevića s kojim grupa već duže vreme sarađuje.

Ovih dana grupa Aerodrom izdala je  i peti  singl i  video spot za pesmu Široko ti bilo polje sa cd-a Taktika noja, a najveći italijanski portal Karaoke Online by Youtube (basi-karaoke.com) portal  uvrstio je jesmu na svoju stranicu. Aerodrom će se svojim obožavaocima odužiti  brojnim koncertnim nastupima koji spadaju u vrhunske doživljaje.

 

makonda-tracker