Tehno princ Berlina u klubu Tube

0
Marcel Dettmann, jedan od zaštitnih znakova berlinskog kluba Berghain, koji se smatra za nezvaničnu prestonicu underground DJ kulture, gostuje u petak 26. aprila u klubu Tube. Dettmann je poznat po veoma dugačkim setovima, tako da se očekuje pravi tehno marato
Marcel Dettmann, promo foto
Marcel Dettmann, promo foto

Dettmann (36) važi za veoma kretivnog i inteligentnog umetnika. Kritičari ga opisuju kao nekoga ko evropskim muzičkim DJ motorima sipa ulje iz Detroita, vešto prepliće britansku bass muziku sa čikaškim hausom i seče klasike sa apstraktnim nijansama. Zbog svega toga smatra se za jednog od retkih  DJ-eva koji u ovom trenutku u svojim setovima spajaju prošlost, sadašnjost i budućnost elektronske muzike.

 

- Volim da puštam dugo, kad mi set traje šest sati i duže i često poreplićem više vrsta elektronske muzike. Prošli maratonski  set sam počeo sa elektronikom, a posle išao ka tehnu. Kad nastup traje tako dugo publika je u specijalnom raspoloženju. Onda nekako rade sa vama i to je veoma zabavno i za njih i za mene – kaže Dettmann.

 Dettmann je rezident u čuvenom berlinskom klubu Berghain, koji poslednjih godina predstavlja Meku za klabere i kvaliteten elektronski underground zvuk. Marcel je na poziciji rezidenta još od 1999. i otvaranja kluba, odnosno od svoje 22. godine. Izdaje za Ostgut ton, dom rezidenata i producenata Berghaina, kao i za Rekids, Bpitch Control, Global Underground  i sopstveni  Marcel Dettmann Records.  

Marcel je redovan gost prestižnih svetskih festivala i klubova, a veliko priznanje dobio je i od Beatportal-a 2008. godine, kada je poneo laskavu titulu najboljeg tehno izvođača. Domaća Podrška je Miloš Pavlović, a karte će do 00.30 sati koštati 300, dok će posle biti 500 dinara.

Dan kasnije je veliki Spring break party. Uskoro nam stiže niz slobodnih dana oko prvomajskih praznika, a kao predpraznični poklon od kluba Tube, osim slobodnog ulaza - svi gosti će ove subote moći besplatno da degustiraju koktele od 23.30 do 00.30 sati. Za miks pultom su Oysha, Goran Starčević i talentovani duo Calavera i Manya.

makonda-tracker